• Jaga lugu:

  Saudi-Araabia trikitab naftaga

  Aasias kogub nafta hind tuureFoto: epa

  Nafta hind kukkus kahe aasta madalaimale tasemele, kui Saudi Araabia vähendas toornafta müügihindu USAsse. See omakorda sillutab teed veelgi kasvavale kahanemisele ja paneb surve ka USA energiatootjatele, kirjutab Wall Street Journal.

  Selline käik paneb muretsema USA naftatööstuse, kes on viimastel aastatel jõudsalt kasvanud.
  Kuigi hindade alandamine rõõmustab tavatarbijat, kes peab kütuse eest vähem tasuma, ei rõõmusta see sugugi USA energiakompaniisid, kelle kasumimarginaali hindade alandamine kõvasti pitsitab. Eriti kannatavad väiksemad energiaettevõtted või need, kel kanda raske võlakoorem.
  Kui Saudi Araabia langetas hindu USAs, siis ei teinud ta seda aga näiteks Aasias, kus hinnad hoopis tõusid. Aasias olid hinnad languses olnud neli järjestikust kuud.
  Vaatlejad hindasid, et Saudi Araabia kas kärbib hindu kõigis suuremates regioonides, mis tähendaks võitlust klientide pärast või tõstab hindu kõikjal. Aasia turg on eksportijaile olnud viimastel kuudel eriti võitluslik, mistõttu tuleb ekspertidele üllatavana, et Saudi Araabia tahab säilitada turuosa just USAs. Seda käiku on tõlgendatud kui USA kildaõli tootmise sihtimist, mitte tootmise ja pakkumise vahekorrast lähtumist. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.