• Jaga lugu:

  Berliinlased võitlevad linna boheemlaslikkuse pärast

  Berliini müüri langemisest saab õige pea 25 aastatFoto: epa

  25 aastat pärast Berliini müüri langemist seisavad berliinlased taas silmitsi uue „müüriga“, mis võib lõhkuda linna ühtsustunde, kirjutab Wall Street Journal.

  Uue „lahingu“ üheks osapooleks on need berliinlased, kes naudivad linna boheemlaslikkust ning keda Berliini linnapea on nimetanud „vaesteks, ent seksikateks“. Boheemlaslikele berliinlastele astuvad vastu aga linna edelapiirkonnas tegutsevad švaabid, keda kutsutakse suurteks korraarmastajateks ning keda peetakse kodanlikuks.
  Endine Saksamaa parlamendi president Wolfgang Thierse, kes on ka ise endine idaberliinlane, tegi hiljuti ühel švaabidega kohtumisel kibeda märkuse, öeldes, et enne 1989. aastat Berliini müür siiski „kaitses linna idaosa nende invasiooni eest“. Tuhanded inimesed Edela-Saksamaalt on viimasel kümnendil kolinud Berliini just sealse hipikultuuri tõttu.
  „Hapud viinamarjad,“ ütlevad seepeale švaabid. Švaabid on linna palju raha investeerinud ning mitmetesse piirkondadesse kerkivad uhked hooned. „Inimestele ei meeldi näidata tänulikkust,“ selgitas Baden-Württembergi juht Hans-Ulrich Rülke. Nimetatud liidumaa katab enamikku ajaloolisest Švaabimaast.
  Peamine põhjus, miks švaabide tegevusele ülejäänud berliinlased hästi ei vaata, ongi tugev kultuuriline eristumine. Berliinlased näevad, et nende linn oleks jätkuvalt boheemlaslik ning veidi räpane, švaabid tahavad nende sõnul seda kultuuri aga muuta. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.