• Jaga lugu:

  Börs: turgudel seedimispaus

  New Yorgi börsFoto: Bloomberg

  USA aktsiad püsisid täna rekordtasemetel. Tööturu raport näitas, et ettevõtted palkasid oodatust vähem töötajaid. Töötuse määr langes aga kuue aasta madalaimale tasemele, toetades spekulatsioone, et USA majanduse seis paraneb vaatamata ülejäänud maailma aeglustumisele.

  „Pärast mitmenädalast tõusu on tulemas väike paus ja seedimisaeg,“ ütles investeerimisfirma Bank Wealth Management aktsiastrateeg Terry Sandven Bloombergile. „Turg on tõusis tänu ootustele, et tööturu raport tuleb üldiselt hea. Keskmise palga tõus on aga aeglustunud, mis tähendab, et tööturu areng on mõneti ka aeglane. Seega väärtuste paikapanek on veidi keerline.“
   Kuigi tööhõive suurenes üle 200 000 töökoha võrra üheksandat kuud järjest, siis 214 000 lisatud töökohta oktoobris jäi prognoositud 235 000-le alla. Septembris loodu uusi töökohti kokku 256 000, selgub USA tööministeeriumi andmetest.
  Tööpuuduse määr vähenes 5,8protsendile. Inimesi sisenes tööturule rohkem kui sealt lahkus ning tööhõive määr on viie aasta kõrgeimal tasemel. Mitmeid kuid vankumatult püsinud töötajate juurdepalkamine näitab, et ettevõtjad on optimistlikud sisenõudluse osas ning Euroopa ning arenevate turgude majandusprobleemid ei mängi enam nii suurt rolli.Standard & Poor's 500 indeks tõusis vähem kui 0,1 protsenti 2031,81 punktini. Dow Jones tõusis 18,88 punkti ehk 0,1 protsenti ning lõpetas päeva 17 573 punktil. Mõlemad indeksid tegid täna uue rekordi. Nasdaq Composite kukkus täna 0,1 protsenti.
  Kulla (Comex) hind tegi täna tugeva ralli, lisas 2,92 protsenti ja sulgus 1176 dollaril untsi kohta. WTI toornafta tõusis 0,73 protsenti ning Brent toornafta 0,29 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 78,48 ja 83,10 dollarit barreli kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Kas osta või rentida?
Ettevõtete vajadused muutuvad hoogsalt arenevas maailmas väga kiiresti ning viimasel aastal mõjutas seda lisaks ka koroonakriis. Ettevõtted pidid muutunud keskkonnale kiiresti reageerima ja tegema vajalikke muudatusi oma töökorralduses ning näiteks ka arvutipargi haldamine on osutunud paljude jaoks parajaks väljakutseks.
Ettevõtete vajadused muutuvad hoogsalt arenevas maailmas väga kiiresti ning viimasel aastal mõjutas seda lisaks ka koroonakriis. Ettevõtted pidid muutunud keskkonnale kiiresti reageerima ja tegema vajalikke muudatusi oma töökorralduses ning näiteks ka arvutipargi haldamine on osutunud paljude jaoks parajaks väljakutseks.
Tragöödia pani naise jätkama armastatu elutööd
Triin Lille nimi ei vaja motoinimestele tutvustamist. Kõik, kellele ilmakuulus bränd Yamaha tuttav, teavad, et Maarjamaal kannab selle edu eest hoolt just tema. Valdkonda süvitsi sukeldus naine aga pärast suurt isiklikku kaotust ning tragöödiat.
Triin Lille nimi ei vaja motoinimestele tutvustamist. Kõik, kellele ilmakuulus bränd Yamaha tuttav, teavad, et Maarjamaal kannab selle edu eest hoolt just tema. Valdkonda süvitsi sukeldus naine aga pärast suurt isiklikku kaotust ning tragöödiat.