Mait Kraun • 7. november 2014 • 2 min
Jaga lugu:

Börs: turgudel seedimispaus

New Yorgi börs
New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiad püsisid täna rekordtasemetel. Tööturu raport näitas, et ettevõtted palkasid oodatust vähem töötajaid. Töötuse määr langes aga kuue aasta madalaimale tasemele, toetades spekulatsioone, et USA majanduse seis paraneb vaatamata ülejäänud maailma aeglustumisele.

„Pärast mitmenädalast tõusu on tulemas väike paus ja seedimisaeg,“ ütles investeerimisfirma Bank Wealth Management aktsiastrateeg Terry Sandven Bloombergile. „Turg on tõusis tänu ootustele, et tööturu raport tuleb üldiselt hea. Keskmise palga tõus on aga aeglustunud, mis tähendab, et tööturu areng on mõneti ka aeglane. Seega väärtuste paikapanek on veidi keerline.“

 Kuigi tööhõive suurenes üle 200 000 töökoha võrra üheksandat kuud järjest, siis 214 000 lisatud töökohta oktoobris jäi prognoositud 235 000-le alla. Septembris loodu uusi töökohti kokku 256 000, selgub USA tööministeeriumi andmetest.

Tööpuuduse määr vähenes 5,8protsendile. Inimesi sisenes tööturule rohkem kui sealt lahkus ning tööhõive määr on viie aasta kõrgeimal tasemel. Mitmeid kuid vankumatult püsinud töötajate juurdepalkamine näitab, et ettevõtjad on optimistlikud sisenõudluse osas ning Euroopa ning arenevate turgude majandusprobleemid ei mängi enam nii suurt rolli.Standard & Poor's 500 indeks tõusis vähem kui 0,1 protsenti 2031,81 punktini. Dow Jones tõusis 18,88 punkti ehk 0,1 protsenti ning lõpetas päeva 17 573 punktil. Mõlemad indeksid tegid täna uue rekordi. Nasdaq Composite kukkus täna 0,1 protsenti.

Kulla (Comex) hind tegi täna tugeva ralli, lisas 2,92 protsenti ja sulgus 1176 dollaril untsi kohta. WTI toornafta tõusis 0,73 protsenti ning Brent toornafta 0,29 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 78,48 ja 83,10 dollarit barreli kohta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt