• Jaga lugu:

  Mölder: kinnisvaras täna kõik ebaloogiline

  Igor Mölder.Foto: Raul Mee

  Turu väiksus ja kapitali küllus võib ärihoonetesse investeeringuid tegeva Capital Milli tegevjuhi Igor Mölderi hinnangul peagi tekitada suuri probleeme, mistõttu tuleb tõsiselt kaaluda, kuhu, kui palju ja kas üldse investeerida.

  Mureks on tema hinnangul kõik eeldused loodud. Aastani 2008 oli kinnisvarahindade kasv toetunud majanduskasvule. “Täna on kõik ebaloogiline – riskid on suurenenud, aga hinnad lähevad üles -- see peaks iga professionaalse tegija peas küsimärke tekitama,” rääkis Mölder eilsel kinnisvarakonverentsil.
  EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas nõustus Mölderiga. “Kui härra Möldriga linna vahel 2009. aastal tegutsesime, oli raha puudu, projekte palju, nüüd on vastupidi. Meie pole 10 kuud poolavalikult enampakkumisel osalenud, ei ole mõtet olnud, pigem hakkame vara müüma. Ma pole kunagi mures olnud nii nagu täna,” tõdes ta.
  East Capital Real Estate juhatuse esimehe Madis Raidma hinnangul ei ole vaja pessimistlik olla, ostjaid on juurde tulnud, kuid on väga vähe objekte, mis investoritele huvitavad tunduksid.
  Capital Millis on praegu dilemma, milliseid tehinguid ja kuidas tulevikus teha. “Pean mõtlema, kas tahan ise raha teenida või tahan nii enda kui investori rahulolus tasakaalu saavutada. Meie äris on selge, et investoritel on lühike mälu, täna ütleb ta, et tegime hea diili, aga paari aasta pärast ta küsib, miks seda investeeringut soovitasin,” ütles Mölder. “Rääkida, et kõik on hea, ei ole mõtet. Kui muutuvad intressimääärad, satub nii mõnigi meist probleemidesse.”
  Ta lisas, et Capital Mill on liikumas arenduste poole, üritades ehitada kesklinnas, ise väärtust investoritele luues.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Soome sai täna kirja 765 koroonanakatumist
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.