Marge Väikenurm • 8. november 2014
Jaga lugu:

Mölder: kinnisvaras täna kõik ebaloogiline

Igor Mölder.
Igor Mölder.  Foto: Raul Mee

Turu väiksus ja kapitali küllus võib ärihoonetesse investeeringuid tegeva Capital Milli tegevjuhi Igor Mölderi hinnangul peagi tekitada suuri probleeme, mistõttu tuleb tõsiselt kaaluda, kuhu, kui palju ja kas üldse investeerida.

Mureks on tema hinnangul kõik eeldused loodud. Aastani 2008 oli kinnisvarahindade kasv toetunud majanduskasvule. “Täna on kõik ebaloogiline – riskid on suurenenud, aga hinnad lähevad üles -- see peaks iga professionaalse tegija peas küsimärke tekitama,” rääkis Mölder eilsel kinnisvarakonverentsil.

EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas nõustus Mölderiga. “Kui härra Möldriga linna vahel 2009. aastal tegutsesime, oli raha puudu, projekte palju, nüüd on vastupidi. Meie pole 10 kuud poolavalikult enampakkumisel osalenud, ei ole mõtet olnud, pigem hakkame vara müüma. Ma pole kunagi mures olnud nii nagu täna,” tõdes ta.

East Capital Real Estate juhatuse esimehe Madis Raidma hinnangul ei ole vaja pessimistlik olla, ostjaid on juurde tulnud, kuid on väga vähe objekte, mis investoritele huvitavad tunduksid.

Capital Millis on praegu dilemma, milliseid tehinguid ja kuidas tulevikus teha. “Pean mõtlema, kas tahan ise raha teenida või tahan nii enda kui investori rahulolus tasakaalu saavutada. Meie äris on selge, et investoritel on lühike mälu, täna ütleb ta, et tegime hea diili, aga paari aasta pärast ta küsib, miks seda investeeringut soovitasin,” ütles Mölder. “Rääkida, et kõik on hea, ei ole mõtet. Kui muutuvad intressimääärad, satub nii mõnigi meist probleemidesse.”

Ta lisas, et Capital Mill on liikumas arenduste poole, üritades ehitada kesklinnas, ise väärtust investoritele luues.

Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt