• Jaga lugu:

  Maailma vanim monopol saab lõpu

  Soola tootmise monopol Hiinas saab lõpu.Foto: EPA

  Hiina kaotab aastast 2016 järk-järgult söögisoola tootmise ja müügi riikliku monopoli, mis on kehtinud alates 7. sajandist enne meie ajaarvamist, vahendas Financial Times.

  Praegu on Hiina Riiklik Soolatööstus ainuke, kellel on õigus maailma suurimas riigis soola toota ja müüa. See on suur äri. Hiina toodab soola rohkem, kui ükski teine riik maailmas ning kui liita juurde ka keemiatööstuste nõudlus, tarbitakse Hiinas veerand kogu planeedi soolast, vahendas China Daily.
  Kui varem oli soola müük riigikassale oluline tuluallikas, siis praegu enam mitte. Vastupidi, aastal 2012 maksis riik subsiidiumi 118 miljonit eurot. Värske plaani kohaselt lastakse Hiina meedia teatel soola hind alates 2016. aastast vabaks ning aasta hiljem lubatakse turule ka teised tootjad ja müüjad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
USA majanduskasv alla ootuste; börsid sellegipoolest plussis
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Pankrotihaldur pani T1 oksjonile
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.