Uuring: 64% äriliidritest toetab sotsmaksu ülempiiri

03. detsember 2014, 13:09
Sotsiaalmaksu ülempiir soodustaks kõrgepalgaliste töökohtade loomist.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141203/NEWS/141209889/AR/0/AR-141209889.jpg

KPMG viis Kesk- ja Ida-Euroopa ettevõtete juhtide ja omanike seas läbi uuringu, mille kohaselt kuulus maksupoliitika vallas suurim toetus töötajate sotsiaalmaksu ülempiiri kehtestamisele. Eestis oli ettepanekuga päri 64% vastajatest.

Kaheksas KIE riigis – Eestis, Lätis, Leedus, Poolas, Rumeenias, Slovakkias, Tšehhis ja Ungaris – läbi viidud uuringus „Majanduse Pulss“ paluti äriliidritel muuhulgas vastata, milliseid maksumuudatusi nad pooldavad. Keskmiselt leidis tööjõult makstava sotsiaalmaksu aastasummale ülempiiri seadmine 70%-lise toetuse.

Väikseim toetus oli Lätis ja Rumeenias (59%). 2013. aastal Balti riikides läbi viidud samalaadses uuringus toetas Eestis ja Leedus ettepanekut 73% ning Lätis 69% vastanutest.

KPMG küsitles 2014. aasta septembris kaheksa KIE riigi äriliidreid, kes avaldasid arvamust riikide majanduse, euro, välisinvesteeringute, maksukeskkonna ja ettevõtete palga- ja personaliküsimustes. Veebiküsitlusele vastas osalenud riikides 456 tippjuhti ja omanikku.

KPMG on ülemaailmne auditi-, maksu- ja nõustamisteenuseid pakkuvate ettevõtete võrgustik, mis tegutseb 155 riigis ning mille liikmesettevõtetes üle maailma töötab kokku üle 155 000 oma ala spetsialisti. KPMG tegutseb Eestis 1992. aastast, siin töötab üle saja ning Baltikumis kokku ligi kolmsada audiitorit ning nõustajat.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. December 2014, 13:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing