• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saudi Araabia: nafta hind stabiliseerub 60 dollari peal

  Foto: epa

  OPECi suurim naftatootja Saudi Araabia usub, et nafta hind võiks stabiliseeruda 60 dollari peal barreli kohta, kirjutab Wall Street Journal.

  Saudi Araabia on de facto OPECi liider ning taoline suhtumine võib tähendada, et lähiajal tootmise vähenemist oodata pole, isegi kui hinnad aina langevad. Brenti toornafta langes eile 62 sendi võrra 69,72 dollarini barreli kohta.
  Saudi-Araabia suhtumise muutumine võib tähendada, et ka teised OPECi riigid püüavad kiiresti kohaneda uue turuolukorraga, mille põhjustas USA naftatootmise hoogustumine ning üldine nõudluse langus. Novembri alguses rääkisid OPECi liikmesriigid, et 70 dollarit barrel on viimane hinnapiir.
  Enne möödunud nädalal Viinis toimunud OPECi kohtumist olid saudid asjasse puutuvate isikute sõnul kaalunud Venezuela ettepanekut vähendada järsult nafta tootmist. Idee kukkus siiski läbi, kuna Venemaa - kes on suurim naftatootja, kes ei ole OPECi liige - polnud plaaniga nõus.
  Venemaa otsus tõukas Saudi Araabia ja tema Pärsia lahe liitlased otsusele, et pigem kaitstakse turuosa ja lastakse hinnal langeda.
  Ülejäänud OPECi riigid olid viimaks Saudi Araabiaga päri ning olid vastumeelselt nõus hoidma päevase naftatootluse 30 miljoni barreli peal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Saunumi kahjum süvenes Ettevõte laieneb aga jõudsalt
Saunum suutis esimesel poolaastal käibe seitsmekordistada, aga puhaskahjum süvenes agressiivse turunduse tõttu, selgub börsiteatest.
Saunum suutis esimesel poolaastal käibe seitsmekordistada, aga puhaskahjum süvenes agressiivse turunduse tõttu, selgub börsiteatest.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Sõõrumaa vaidlushimulisest Oliver Kruudast: nimetan seda sadomasoks
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.