• Jaga lugu:

  Kinnisvarahinnad on tõusnud liiga kõrgele

  MüügikuulutusFoto: Eiko Kink

  Kinnisvarahinnad on tõusnud liiga kõrgele, mida kinnitab vähenev tehingute arv. Nii peavad korteripakkumiste hinnad allapoole tulema, et ostjad turule tagasi meelitada, kommenteeris portaali kv.ee juhataja Tarvo Teslon.

  „Korterite pakkumiste arv on alates käesoleva aasta algusest kasvanud kiiresti. Pakkumiste arvu tõusu taga on kõrgele kerkinud hinnad,“ selgitas Teslon. Tema hinnangul ei põhjusta hinnatõusu kinnisvara väärtuse kasv, vaid uute ehk kallimate korterite lisandumine pakkumiste hulka.
  Kõrge hinnatase on omakorda muutnud kinnisvaraostu raskemini kättesaadavaks ja viinud nõudluse vähenemiseni ehk korteritehingute arvu kukkumiseni. Tallinna korteritehinguid on aastataguse ajaga võrreldes vähemaks jäänud 8-11 protsenti. Tartus seevastu ületab 2014. aasta II ja III kvartali aastane korteritehingute arvu langus isegi 20 protsenti, mis näitab, et ostjad on kinnisvaraturult jalga lasknud.
  „Tartu tehingute arvu langust võib kirjeldada kivina kukkumisena. Varem või hiljem peavad kinnisvaramüüjad inertsist järjest kõrgemale ja kõrgemale kasvanud hinnaootused allapoole tõmbama,“ prognoosis Teslon.
  Tallinna tehingute arvu langus on väiksem ja pakkumiste arvu kasv tagasihoidlik. Seetõttu Tallinna korteriturult radikaalseid arenguid ootama ei peaks.
  „Tartu on äärmuslik näide, kus pakkumiste hinnad peavad allapoole tulema, et ostjad turule tagasi meelitada. Tallinna tehingute arvu langus on laugem ja seetõttu on pealinna hinnatrendid pehmemad,“ on Teslon Tallinna hinnaarengute suhtes pisut optimistlikumalt meelestatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.