Äripäev • 5. detsember 2014 kell 13:51

Riigi Kinnisvara rajab Lätti vanglat

Riigi Kinnisvara AS rajab Lätti vanglat  Foto: Meeli Küttim

Riigi Kinnisvara AS kuulutas täna välja rahvusvahelise projekteerimistööde riigihanke, millega soovitakse leida koostööpartner Liepajasse rajatava vanglakompleksi ja selle juurde kuuluva taristu projekteerimiseks.

Vangla on kavas ehitada 1200 kinnipeetavale ning sellest saab riigi esimene kamber-tüüpi vangla, kus saavad tööd ligi 450 vanglaametnikku. Uus suurvangla koos 50kohalise avavanglaga valmib senise kava kohaselt 2018. aastal.

RKASi ja Läti Vabariigi justiitsministeerium allkirjastasid aprillis koostöökokkuleppe kaasaegse vanglakompleksi kontseptsiooni väljatöötamiseks. Kokkulepe hõlmab nii projekteerimistööde ettevalmistamist kui ka projekteerimishanke korraldamist koos hilisema projektijuhtimisega.

Eeskuju kaasaegse vangla rajamisel võetakse Eesti uute vanglate ehitamise ja projekteerimise kogemustest, arvestades projekteerimisel kohalikke looduslikke eripärasid, turvakaalutlusi ja riiklikke õigusakte.

Projekteerimishanke eeldatav maksumus on 1,9 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

Hetkel kuum