Mait Kraun • 8. detsember 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Börs: turgudel kahe kuu suurim langus

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

USA aktsiaturud taandusid reedel saavutatud rekordtasemetelt, sest energiafirmade aktsiate odavnemine jätkub. Ühtlasi langes nafta hind 5 aasta madalaimale tasemele.

„Turg peab pausi võtma. Vaba raha, mida turgudele panna, napib. Keegi ei sunni ka aktsiaturule tingimata praegu raha panema,“ ütles investeerimisfirma ICAPi kauplemissuuna asepresident Ron Anari. „Madalam nafta hind võib tarbijatele hea uudis olla, aga see annab ka signaali aeglustumisest väljaspool USA-d. Maailmamajandus peab näitama aktiivsust, muidu ei saa ka meie täisvõimsusel edasi minna.“

Kaks USA suurimat naftatootjat Exxon Mobil ja Chevron Corp langesid mõlemad rohkem kui 2,3 protsenti. Standard & Poor's 500 indeksis odavnes 43 energiaettevõttest täna lausa 42. McDonald'si aktsia tegi täna kahe aasta suurima languse, sest müüginumbrid jäid analüütikute ootustele alla. Cubist Pharmaceuticals Inc tõusis 35 protsenti, sest Merck & Co oli nõus antibiootikume tootva ettevõtte ära ostma.

S&P500 indeks odavnes 0,7 protsenti 2060,47 punktini ning tegi kahe kuu suurima languse. Dow Jones langes 105 punkti ning sulgus 17 853 punktil. Russell 2000 indeks langes 1,3 protsenti.

WTI toornafta langes täna 4,28 protsenti ning Brent toornafta 4,30 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 63,02 ja 66,10 dollarit barreli kohta. Kuld (Comex) tõusis 1,14 protsenti ning maksab 1204 dollarit unts.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt