• Jaga lugu:

  Äripäev võitis Rikaste TOPi kohtuvaidluse

  Rikaste TOPFoto: Erik Prozes

  Äripäev võitis kohtuvaidluse, mille ajendiks oli kaks aastat tagasi ilmunud Äripäeva rikaste edetabel.

  27. septembril 2012 avaldas Äripäev artikli „Rikaste naiste TOP 15: raha on Eesti meeste käes“. Muu hulgas oli artiklis mainitud ka rikaste TOPi jõudnud Rezida Skandeberg, kelle kohta kirjutas Äripäev järgmist: „Talle kuuluv firma tegeleb Eestis kinnisvaraäriga. Selle firma tegevuse tegelik suunaja võib olla Ivar Richard Skandeberg, kelle varasem nimi oli Ivan Podrjatšikov. Näiteks on ajakirjanduses tema kohta kirjutatud, et 1990ndatel oli ta Venemaa Agropanga ja Usbekistani Kultuurifondi Eesti esindaja, kes pankrotieelsel perioodil Tartu Kommertspanka rublahoiuseid vahendas.“
  Artikli ilmumise järel pöördus Ivar Richard Skandeberg Andmekaitse Inspektsiooni (AKI) ja väitis, et Äripäev on ebaseaduslikult töödelnud tema isikuandmeid. Skandeberg taotles isikuandmete töötlemise lõpetamist ja andmekandjatest kustutamist ning Äripäeva rikaste TOP 500 ajakirja müügilt kõrvaldamist.
  AKI algatas Äripäeva suhtes riikliku järelevalvemenetluse ning otsustas, et Äripäev pole seadust rikkunud ja Ivar Richard Skandebergi isikuandmete töötlemine oli õiguspärane. Skandeberg sellega ei leppinud ja esitas Tallinna halduskohtule kaebuse, milles palus AKI otsus tühistada. Samuti soovis Skandeberg, et kohus teeks AKI-le ettekirjutus vaadata uuesti läbi Ivar Richard Skandebergi taotlus, milles viimane soovis keelata Äripäeval enda isikuandmete avaldamise Äripäeva rikaste TOPi koostamisel. Kohtuvaidlusesse kaasati kolmanda osapoolena ka Äripäev.
  2014. aasta veebruaris otsustas Tallinna halduskohus jätta Skandebergi kaebuse rahuldamata ja mõistis temalt Äripäeva kasuks välja 2296,80 eurot.
  Skandeberg kaebas esimese astme otsuse edasi ringkonnakohtusse, mis jättis aga kaebuse rahuldamata ja mõistis Skandebergilt Äripäeva kasuks apellatsioonimenetluses kantud menetluskulud summas 1630,02 eurot.
  Skandeberg ei leppinud ka kaotusega teises astmes ning esitas kassatsioonkaebuse riigikohtule. Eile otsustas riigikohus, et ei võta Skandebergi kaebust menetlusse.
  Skandebergi esindas kohtuvaidluses Tallinna Ülikooli Õigusakadeemia avaliku õiguse lektor Kalle Liiv, Äripäeva esindas Raidla Lejins & Norcous vandeadvokaat ja partner Ants Nõmper.
  Äripäeva toimetusel on praegu pooleli kuus kohtuvaidlust. Sel aastal on saanud lõpplahenduse kolm kohtuvaidlust, millest kaks Äripäev võitis. Lisaks Skandebergile lõppes sel aastal Äripäeva võiduga ka kohtuvaidlus LHVga. Äripäev kaotas kohtuvaidluse Tiit Pruuliga, mille üheks ajendiks oli samuti Äripäeva rikaste TOPis avaldatud tekst Tiit Pruuli kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.