Mait Kraun • 19. detsember 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Börs: aktsiaturg jätkas tõusu

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiad täna tõusid ning Standard & Poor’s 500 indeks jõudis lähedale kõigi aegade rekordi saavutamisele. Föderaalreserv teatas kolmapäeval, et intressimäärasid ei hakata oodatust varem siiski tõstma, mille tõttu tegid aktsiad ka suurima kolmepäevase tõusu alates 2011. aastast.

S&P500 indeks tõusis 0,5 protsenti 2070,64 punktini. Ühtlasi tegi indeks tasa kõik sellel kuul saadud kaotused. Sellel nädalal on S&P500 tõusnud kokku 3,4 protsenti, mis on suurim tõus alates oktoobrist.

S&P500 indeksi ettevõtete kauplemismaht oli täna 30 päeva keskmisest 52 protsenti kõrgemal. Mitmed optsioonid ja futuurid aeguvad just täna, mis tähendab, et ka volatiilsus ning kauplemismahud suurenevad.

„Föderaalreserv tegi oma väljaütlemised ja see viib praegu turgu kõrgemale,“ ütles investeerimisfirma Williams Capital Group aktsiakauplemise juht Stephen Carl telefoniinvervjuus Bloombergile.

Kolmapäeval teatas Föderaalreserv, et intressimäärade tõstmisega ollakse kannatlikud. Täna ütles Jaapani Keskpank, et rahapoliitika hoitakse stabiilne. Veel kaks kuud tagasi teatas Jaapani Keskpank stimuleerimismeetmete kasutuselevõtust, sest Aasia suuruselt teine majandus sattus majanduslangusesse.

Toornafta hind tegi täna mõningase taastumise. WTI nafta tõusis 4,45 protsenti ning Brent nafta tõusis 4,96 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 56,52 ja 62,21 dollarit barreli kohta. Kulla (Comex) hind langes 0,03 protsenti ning unts kulda maksab 1194 dollarit.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt