• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: aktsiaturg jätkas tõusu

  New Yorgi börsFoto: Bloomberg

  USA aktsiad täna tõusid ning Standard & Poor’s 500 indeks jõudis lähedale kõigi aegade rekordi saavutamisele. Föderaalreserv teatas kolmapäeval, et intressimäärasid ei hakata oodatust varem siiski tõstma, mille tõttu tegid aktsiad ka suurima kolmepäevase tõusu alates 2011. aastast.

  S&P500 indeks tõusis 0,5 protsenti 2070,64 punktini. Ühtlasi tegi indeks tasa kõik sellel kuul saadud kaotused. Sellel nädalal on S&P500 tõusnud kokku 3,4 protsenti, mis on suurim tõus alates oktoobrist.
  S&P500 indeksi ettevõtete kauplemismaht oli täna 30 päeva keskmisest 52 protsenti kõrgemal. Mitmed optsioonid ja futuurid aeguvad just täna, mis tähendab, et ka volatiilsus ning kauplemismahud suurenevad.
  „Föderaalreserv tegi oma väljaütlemised ja see viib praegu turgu kõrgemale,“ ütles investeerimisfirma Williams Capital Group aktsiakauplemise juht Stephen Carl telefoniinvervjuus Bloombergile.
  Kolmapäeval teatas Föderaalreserv, et intressimäärade tõstmisega ollakse kannatlikud. Täna ütles Jaapani Keskpank, et rahapoliitika hoitakse stabiilne. Veel kaks kuud tagasi teatas Jaapani Keskpank stimuleerimismeetmete kasutuselevõtust, sest Aasia suuruselt teine majandus sattus majanduslangusesse.
  Toornafta hind tegi täna mõningase taastumise. WTI nafta tõusis 4,45 protsenti ning Brent nafta tõusis 4,96 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 56,52 ja 62,21 dollarit barreli kohta. Kulla (Comex) hind langes 0,03 protsenti ning unts kulda maksab 1194 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.