• Jaga lugu:

  Brasiilia suhkruäri kiratseb

  Suhkruroog.Foto: epa

  Järgmine aasta ei pruugi Brasiilia kiratsevale suhkruärile midagi head tuua, kirjutab Wall Street Journal.

  Brasiilia suhkrutööstuse organisatsioon Unica on teada andnud, et suhkru madal hind, suur laenukoorem ja langevad tulud on viinud organisatsiooni „ajaloo suurimasse kriisi“. Majanduslik surve võib viia selleni, et niigi madalaid tootmismahte vähendatakse veelgi.
  New Yorgis paikneva konsultatsioonifirma Agrilion Commodity Advisers LLC asepresident James Liddiard lausus, et enamiku farmerite ning möldrite jaoks on olnud aasta üsna kehv.
  Suhkruroo kasvatajad teevad juba esimesi kulude kärpeid, näiteks ei suurendata suhkruroo istutamise mahte. Unica andmeil on võrreldes eelmise aastaga maa-ala, kus suhkruroog kasvab, Brasiilias vähenenud 15% võrra. Lõuna-Brasiilia keskosas, kus suhkruroo kasvatamine on populaarseim, paneb uuel aastal uksed kinni üheksa veskit. Tänavu on uksed sulgenud 11 veskit.
  Unica andmeil langeb sel hooajal suhkruroo tootmine ilmselt 6,9% võrra, ekspordimahud vähenevad 9% võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
USA majanduskasv alla ootuste; börsid sellegipoolest plussis
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Pankrotihaldur pani T1 oksjonile
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.