Äripäev • 19. detsember 2014
Jaga lugu:

Saksa eksport Venemaale kukkus viiendiku võrra

Mercedes-Benzi autotehas
Mercedes-Benzi autotehas  Foto: epa

Saksamaa eksport Venemaale on aastaga kahanenud 20 protsenti, teatas Itar-TASS.

Esimesel poolaastal kahanes Saksa eksport Venemaale 15,5 protsendi (2,8 mld euro) võrra, aga tänavu kaheksa kuuga kokku on kukkumine olnud 16,6 protsenti.Saksamaa Ida-Euroopa majandussuhete komitee president Eckhard Cordes selgitas, et kui rubla jääb ka tuleval aastal nõrgaks, pole näha olukorra paranemist.Septembris kritiseeris Cordes Saksa valitsuse karmi hoiakut Venemaa suhtes, nimetades seda veaks. Ettevõtjate esindajana leidis ta, et sanktsioonid ei ole toonud loodetud poliitilist lahendust, samuti seadis ta nende mõttekuse tänapäevases globaliseerunud maailmas kahtluse alla.

Saksamaa põhilised ekspordiartiklid Venemaale on masinaehitustooted, sh autod, varuosad ja tööstusseadmed, samuti keemiatööstuse toodang. Ka moodustavad arvestatava osa ekspordist toiduained, riided ja jalatsid.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt