• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Häid ebaõnnestumisi!

  Meelis MandelFoto: Eiko Kink

  Millised on sinu tänavused ebaõnnestumised? Kas sa üldse julgesid võtta riske? Kas ebaõnnestumine on sulle midagi õpetanud, küsib Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel.

  Digital First Media endine toimetaja Steve Buttry pani ühes hiljutises artiklis, mille eestikeelne pealkiri võiks kõlada nagu “Parem riskida ebaõnnestumisega kui üldse mitte millegagi”, ritta mõned valusad küsimused, mis mõtlema panid. Ikkagi aasta lõpp ja mingil määral nagu tagasivaatamise aeg.Mida siis Buttry küsib? Mis on su organisatsiooni viimased ebaõnnestumised? Kui sul pole neid üldse, räägib see sinu soovist riske võtta. Mis juhtus inimestega, kes juhtisid ebaõnnestunud eksperimente? Nende vallandamine saadab selge signaali teistele riskide võtmise kohta. Kas ebaõnnestunud projekti liikmed soovivad taas riske võtta? Kas nad said mõne muu õppetunni peale “Ära tee seda enam kunagi”? Kas te tähistate ebaõnnestumist? Kas te avalikult kiidate ebaõnnestunud projekti liikmeid või olete teinud näiteks T-särgid läbikukkunud projekti logoga?Sel aastal on Eestis päris palju räägitud uute väljakutsete püstitamisest ja vastu võtmisest. Täpsemalt, mittepüstitamisest. Kurdame, et riskijulgust on üha professionaalsematel ja seeläbi oma nahka ja ametit hoidvatel poliitikutel vähe. Mitte nagu 1990ndatel, kui võeti hoolimata välisnõustajate soovitusest käibele oma raha, mindi üle proportsionaalsele maksustamisele, kaotati ettevõtte tulumaks või erastati tuhandeid riigifirmasid.Kiidame küll e-residentide projekti, kuid kurvastame pärisresidentide kahanemise üle, viie aasta pärast ikkagi 30 000 töökätt vähem. Rõõmustame idufirmade üle, kuid kui paljud neist tegelikult oma tuleviku Eesti riigi ja maksu­süsteemiga seovad?Igatseme kandvaid loosungeid ja provokatiivseid eesmärgipüstitusi. Aga kuidas on meie enda riskivalmidusega? Mitu valesöötu sel aastal tegid? Mida neist õppisid? Palju julged riskantseid otsuseid järgmisel, 2015. aastal teha? Kas oled valmis uhkelt ringi käima särgiga, millel läbikukkunud, kuid ehk kasulikke kogemusi andnud projekti nimi?Head riskide võtmist ja kasulikke ebaõnnestumisi uuel aastal!
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.