Äripäev • 30. detsember 2014 • 1 min
Jaga lugu:

20 Vene pangal alandati reitingut

Fitch alandas Venemaa pankade reitinguid  Foto: EPA

Rahvusvaheline reitinguagentuur Fitch alandas kahekümne Venemaa panga reitingut neutraalselt negatiivseks.

Agentuuri teatel peegeldab see nende ootust, et järsk tegevuskeskkonna halvenemine Venemaal kajastub nende pankade krediidivõimekuses 2015. aastal.

Seejuures enamik panku, mida Fitch jälgib ja mida antud juhul ei mainita, juba omavad negatiivset väljavaadet, sest nende reitingut on seotud hinnanguga Venemaa Föderatsioonile (reiting BBB/väljavaade negatiivne) või on seda muudetud nende eneste krediidivõimekuse languse tõttu.

Täna avaldatud nimekirja kuuluvad Moskva krediidipank (reiting BB), OAO Sankt-Peterburi pank (BB-), pank Zenit (BB-), Tšelindbank (BB-), RosEvroBank (BB-), LOKO-Bank (B+), Primsotsbank (B+), OAO Novosibirski sotsialnõi kommertseski bank Levoberežnõi (B+), Sovkombank (B+), Tinjkoff Kreditnõje Sistemõ (B+), OAO SDM-Bank (B+), Aziatsko-Tihookeanski Bank (B+), Absoljut Bank (B+), Evrofinans Mosnarbank (B+), OAO BõstroBank (B), SKB-Bank (B), OOO Ekspobank (B), AKB Spurt (B), Pervobank (B) ja Uraltransbank (B-).  

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt