• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna võlgnikult saab võla kergemini kätte

  EuromündidFoto: Reuters/Scanpix

  Harjumaa võlgnik, kes profiililt küll sarnaneb Tartu võlgnikuga, on altim oma võlga tagasi maksma.

  Eelmisel nädalal vahendas Äripäev tüüpilise Tartu võlgniku portreed, kes on kohtutäituri abi Vladimir Kutšmei analüüsi andmeil noor ülalpeetavateta mees, ilma ülevaatuseta autoga ning sotsiaalmaksuga maksustatava sissetulekuta.
  Harjumaa kohtutäituri Elin Vilippuse büroo uuring jõudis sarnasele tulemusele. Suurim erinevus Tartu ja Harjumaa võlgniku puhul on aga see, et kui Tartus õnnestub igalt kuuendalt-seitsmendalt võlgnikult raha kätte saada, siis Vilippuse sõnul on Harjumaal see protsent 60.
  Erinevate nõuete laekumised on Vilippuse sõnul väga erinevad. Trahvisumma laekumise määrab aegumistähtaeg ning võlgniku eelnev võlgade tasumise ajalugu. Samuti sõltub nõude rahuldamine kohtutäiturist ja tema tegevuse efektiivsusest.
  Enamasti on Vilippuse büroosse jõudnud täiteasjade võlglased seotud kiirlaenude ning tarbimis- ja väikelaenudega.
  2014. aastal menetles Elin Vilippuse büroo 26 389 täiteasja. Enamik võlglasi on 31- kuni 40aastased mehed. Nii nagu Tartu võlgnikel, puudub ka Harjumaa võlglastel sotsiaalmaksuga maksustatav sissetulek. Levinuim võlasumma jääb 5000 ja 10 000 euro vahele.
  Tartus tasub võla igas kuues võlgnik
  Tartu kohtutäituri Oksana Kutšmei büroo laual oli läinud aastal 10 094 võlgniku 16 242 võlatoimikut.
  Kohtutäituri abi Vladimir Kutšmei selgitas eelmisel nädalal Äripäevale, et analüüsi tulemustest kõige üllatavam oli maksejõuetute võlgnike suur arv - vaid igal kuuendal-seitsmendal nende "kliendil" on ametlik töötasu-laadne sissetulek, mis võimaldab raha kinnipidamist. Töötava võlgniku keskmine netosissetulek on 470 eurot. Sissetulek puudub ligi 46 protsendil Tartu võlgnikest.
  Tartus on enim võlglasi 21- kuni 30aastaste meeste hulgas ning üle pooltel neist pole ka ülalpeetavaid. Sellest seltskonnast tervelt 41 protsendil on samal ajal lõpetamata veel 6 kuni 10 täiteasja.
  Nii Tartu kui Tallinna analüüs tõi välja asjaolu, et võlgnike nimel on liiklusregistris jahmatavalt suur protsent kehtiva ülevaatuseta sõidukeid. Vaid igal viiendal võlgnikule kuuluval sõidukil on kehtiv ülevaatus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.