• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Gasell soovitab: julge küsida

  Puhastuseksperdi juht Helge Alt koristusalast koolitust korraldamas. Foto: Raul Mee

  Äripäev kirjutas eelmisel aastal kaks korda kuus kiiresti arenevatest ettevõtetest. Loe, milliseid soovitusi jagas Lääne-Virumaa gasellfirma juht Helge Alt algavale ettevõtjale, ning millest gaselliloo kangelane unistab.

  Väike-Maarja firma OÜ Puhastusekspert tegeleb puhastus- ja koristuskoolituse ning -nõustamisega. Aastatel 2010-2012 kasvas Puhastuseksperdi ärikasum 4,67 ja käive 2,86 korda. Firma oli mulluses Gaselli TOPis 251. kohal.
  Puhastuseksperdi juht ja kaasomanik Helge Alt soovitab:
  1. Kasvata eneseusku. Sa pead ise uskuma, et see, mida sa teed, on õige asi. Kui sa ise oma tegevusse ei usu, ei usu seda ka sinu koostööpartnerid ega kliendid. Muidugi oli mul alustades hetki, kui ma kahtlesin, kas ma olen piisavalt hea, nii koolitajana kui firmajuhina. Kahtluseuss peab samuti olemas olema, sest kui eneseusk on liiga suur, on oht ülbeks minna samuti liiga suur.
  2. Tee kõike võimalikult hästi. Hiljuti kommenteeris üks puhastusvaldkonna inimene meie firma Facebooki leheküljel irooniliselt, et Eestis on teenuse valdkonnas tõeliselt heal tegijal päris lihtne läbi lüüa. Sest nii palju pakutakse meil madalat hinda ja kehva kvaliteeti. Seega peaks just väikefirma motoks olema: see, mida teed, tee hästi.
  3. Ära pelga abi küsida. Ei pea sugugi kõike ise leiutama ja tegema. Sa isegi võid ju lõpptulemuseni jõuda, aga see võtab tunduvalt rohkem aega ja energiat. Ära häbene abi küsida oma ala professionaalidelt. Meie firma annab nõu koristusvaldkonnas, aga samas oleme me ise väga palju abi küsinud näiteks meeskonna arendamisel. Ettevõtteväline inimene näeb olukorda hoopis teise pilguga ning tema nõuanne on värskendav.
  Koristuskoolitaja unistab:
  "Ma väga loodan, et meie meeskond on viie või kümne aasta pärast jätkuvalt koos ja et meil on piisavalt väljakutseid. Meie eesmärk on aidata võimalikult paljudel ettevõtetel koristust mõistlikuks teha. Ma väga tahaks, et selliseid ettevõtteid, mis mõistavad puhtuse väärtust, oleks järjest rohkem."
  Äripäev jätkab kiiresti kasvavate gasellfirmade tutvustamist ka tänavu.
  Sellel aastal kandideerib Gaselli TOPi võidule 1106 ettevõtet. Vaata, mis firma sinu maakonnast: http://www.aripaev.ee/uudised/2014/12/22/top-maakondade-parimad-gasellid
  26. veebruaril korraldab Äripäeva toimetus Gaselli kongressi, kus kuulutatakse välja parimad gasellid. Kongressil esinevad Siim Kallas, Ain Hanschmidt, Rainer Nõlvak, Rolf Relander, Jakob Saks jt. inspireerivad esinejad.
  Gaselliliikumist toetab LHV.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.