• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Gasell soovitab: püsi rutiinis

  Tõlkebüroo Titania Tõlked tegevjuht Eveli Novikov.Foto: Raul Mee

  Äripäev kirjutas eelmisel aastal kaks korda kuus kiiresti arenevatest ettevõtetest. Loe, milliseid soovitusi jagas Tallinna gasellfirma juht Eveli Novikov algavale ettevõtjale ning millest gaselliloo kangelane unistab.

  Tallinna firma OÜ Titania Tõlked tõlgib ning toimetab, kujundab ja küljendab tekste. Aastatel 2010–2012 kasvas Titania Tõlgete ärikasum 4,22 ja käive 2,03 korda. Firma oli mulluses Gaselli TOPis 485. kohal.
  Titania Tõlgete juht Eveli Novikov soovitab:
  1. Ole liikumises. Meie filosoofia on alati olnud see, et kui sa ei tea, kuhu minna, siis astu ikka edasi. Tee midagi, liigu vähemalt selles suunas, mis sul on plaanis. Astu alati edasi, ära astu tagasi.
  2. Hoia püsikuludel silm peal. Me suhtume püsikuludesse pika hambaga. Püsikulu peab olema ikka väga kõva sõber, et teda oma kampa võtta. Ehkki võib ju tunduda, et 100 eurot kuus püsikulu ei ole ülearu suur, aga kui lüüa see aasta peale kokku, saame 1200 eurot. Püsikulude tekitamise asemel püüame võimaluse korral kasutada allhanget.
  3. Rutiinne tegevus toob tulemuse. Meie jaoks on alati olnud oluline tegeleda igapäevaste tegevustega, sest just need tegevused on efektiivsed ja toovad tegelikult tulemuse. Unistada ja suuri plaane võib teha, aga hoia, hambad risti, fookuses igapäevased efektiivsused.
  Tõlkebüroo juht unistab:
  "Üks võimalus on, et meie firmat viie või kümne aasta pärast lihtsalt polegi enam. Ütlen seda ilma naljata. Sest kui vaadata, mida tegi digifoto fotograafiaga, siis tõlketeenus läheb kunagi sama rada. Hetkel tõlkebüroodes tõlkimisel olevad tavatekstid, näiteks kasutusjuhendid, tõlgitakse automaatselt Google Tõlgi sarnaste elektrooniliste tarkvaradega. Kindlasti midagi jääb otsast lõpuni ka inimeste tõlkida, näiteks juriidilised tekstid, mis peavad olema täpsed, ja mille eest peab keegi vastutama."
  Äripäev jätkab kiiresti kasvavate gasellfirmade tutvustamist ka tänavu.
  Sellel aastal kandideerib Gaselli TOPi võidule 1106 ettevõtet. Vaata, mis firma sinu maakonnast: http://www.aripaev.ee/uudised/2014/12/22/top-maakondade-parimad-gasellid.
  26. veebruaril korraldab Äripäeva toimetus Gaselli kongressi, kus kuulutatakse välja parimad gasellid. Kongressil esinevad Siim Kallas, Ain Hanschmidt, Rainer Nõlvak, Rolf Relander, Jakob Saks jt inspireerivad esinejad.
  Gaselliliikumist toetab LHV.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.