Artikkel
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Neikid järgib trende

    Neikidi menüü on läbinud uuenduskuuri – kui 2011. aastal avades pakuti peamiselt Vahemere maade toite, siis praegu on vallutanud menüü Eesti maitsed ja toorained. Foto: Julia-Maria Linna

    Südalinna ja Kassisaba aguli piiril asuv Neikid sobiks ilmeka näitena Eesti restoraniõpikusse masujärgsetest suundumustest rääkivasse peatükki, et illustreerda koduste põhjamaa maitsete võidukäiku.

    Neikid 

    23 p (30 võimalikust) Toit: 8 p Teenindus: 7 pInterjöör: 8 p

    Aadress: Wismari 3, TallinnTelefon: 66 04 581Avatud: E-L 12-22Põhiroogade hinnad õhtumenüüs: 12-17 eurot

    Varasemaid Äripäeva restoraniteste loe aadressilt www.aripaev.ee/restoranitest

    Kui ta 2011. aastal uksed lahti tegi, olid võõramaa köök ja söök veel au sees. Kokk toodi Katalooniast ja menüü oli algusest lõpuni vahemereline. Nüüd on vahemerelisusest jäänud vaid riismed ja selle asemel ruulivad kodused maitsed.
    Peipsi sibulast tehtud supi sees on ravioolid, aga need on saanud kadakajuustu-küüslaugusisu. Fetajuustukreem sobib eelroaks, aga ainult koos peedi, õuna ja rabarberiketšupiga. Peedita ei saa läbi ka risoto, šokolaad on saanud maalähedaseks mullaks ja brüleekreemi täiendab leivapuru.
    Trenditundlik söögikoht
    Vahemereliste riismete hulka kuulub õnneks ka üks minu selle restorani lemmikuid – escalibada, grillitud paprika ja baklažaan koos grillitud kitsejuustuga, mis on menüüs olnud vist avamispäevast alates. Mitte et ma võõramaa kööki taga nutaks, aga köögiviljaroogade poolest on hispaanlased, itaallased, prantslased kahtlemata andekamad kui meie.
    Trenditundlikkust ilmutab Neikid ka päevase-õhtuse menüü lahkulöömises. Päevapakkumised on ju pea kõikides söögikohtades, aga Neikidil on neid lausa kaks komplekti: päevane erimenüü ja lõunapakkumine, mõlemad iga päev vahetumas. Lõunapakkumine on tavapärased soodsate hindadega pretensioonitud road nagu kõrvitsapüreesupp, seakael ahjukartuliga ja kirju koer. Päevane erimenüü on aga põhimenüüst valitud üks eelroog, üks pearoog ja üks magusroog. Kes tahab a la carte menüü täisvalikut, peab tulema pärast kella kolme.
    Õhtumenüü esitleb roogasid peamise tooraine järgi: kõigepealt “Lammas”, siis alles see, mis temaga on tehtud ja mis selle juurde veel käib. Mõnikord on meelest läinud lisada, mis toorainega tehtud on: roog nimega “Kala” saab järgmisel real täienduseks veel “hooajakala”, aga mis kujul kala meile ilmub, seda tuleb ettekandjalt küsida.
    Roogade ebaühtlane tase
    Sama lugu desserdiga “Kitsejuust ja peet”. Peedist on saanud jäätis, lisandina must leib (tegelikult küll leivapuru, nagu hiljem nägin) ja marineeritud õun, aga et kitsejuustust on saanud brüleekreem, sellest menüü vaikib. Võib-olla ongi parem, see loob eeldused kliendi-teenindaja suhtluseks, milleks meie põhjamaisel natuuril muidu erilist soodumust pole. Esimesel korral oli tegemist profi ettekandjaga, teisel korral pidi nooruke tütarlaps ka lihtsatele küsimustele köögist vastuseid otsima. 
    Uuendusi on Neikidil veelgi – eelroogi pakutakse nii tavapärases kui ka topeltsuuruses. Püsikliendid võib-olla tõesti teavad, kui suured on mingid road, minul jäi üle ainult imestada: nii topeltsuuruses lõhe-eelroog kui ka tavasuuruses escalibada tundusid olevat suuremad kui pearoogade hulka kuuluv tallekarree.
    Suurim üllatus oli aga roogade ebaühtlane tase. Lõhehakk kurgilisandi ja munaga oli suurepärane, samuti päevamenüüst valitud escalibada, kuid õhtumenüü lambakarree pretensioonikate lisanditega, aga eriti lõunapakkumise kuivanud kanafilee ja vormi kaotanud köögiviljad, tõid vaid pettumust.
  • Hetkel kuum
Ökonomist: ehitusturg ootab riigi taristuprojekte
Ebakindla majanduskeskkonna ja kasvavate intressimäärade olukorras on nii ettevõtted kui ka majapidamised oma investeerimisotsuste tegemisel äraootaval seisukohal, kirjutab Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Ebakindla majanduskeskkonna ja kasvavate intressimäärade olukorras on nii ettevõtted kui ka majapidamised oma investeerimisotsuste tegemisel äraootaval seisukohal, kirjutab Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Soomlase ostujõud prantsatas 2009. aastasse
Soomlaste reaalne sissetulek on kahanenud 2009. aasta alguse tasemele, taandudes erakordse kiirusega, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soomlaste reaalne sissetulek on kahanenud 2009. aasta alguse tasemele, taandudes erakordse kiirusega, kirjutab Helsingin Sanomat.
Ukraina pani musta nimekirja ettevõtte, mille tooted levivad ka Eesti poelettidel
Ukraina lisas keelatud ettevõtete nimekirja USA toidutööstuse hiiu Mondelezi, mille tuntumad tooted on näiteks Daim, Marabou ja Oreo, vahendab Dagens Industri.
Ukraina lisas keelatud ettevõtete nimekirja USA toidutööstuse hiiu Mondelezi, mille tuntumad tooted on näiteks Daim, Marabou ja Oreo, vahendab Dagens Industri.
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: mõistagi tabas mind raev, kuid härrasmees häält ei tõsta Täiendatud kell 9.53
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Raadiohitid: kui palju kinnisvaraturg veel kukub?
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Eesti parim juht hankis USAs oma idufirma jaoks teedeehitusäri salainfot
Värskelt Eesti parima juhi tiitli võitnud taristuettevõtte Verston asutaja ja juhatuse esimees Veiko Veskimäe rääkis Pärnu juhtimiskonverentsi laval, et käis 2018. aastal San Franciscos uurimas USA taristuehituse turgu ning võimalusi oma idufirma Infrafly esimese tootega sinna laieneda.
Värskelt Eesti parima juhi tiitli võitnud taristuettevõtte Verston asutaja ja juhatuse esimees Veiko Veskimäe rääkis Pärnu juhtimiskonverentsi laval, et käis 2018. aastal San Franciscos uurimas USA taristuehituse turgu ning võimalusi oma idufirma Infrafly esimese tootega sinna laieneda.
Saksamaa viib Venemaalt ära üle 100 töötaja
Moskva seatud piirangu tõttu viib Saksamaa Venemaalt ära üle saja töötaja, kirjutab Reuters.
Moskva seatud piirangu tõttu viib Saksamaa Venemaalt ära üle saja töötaja, kirjutab Reuters.
Remmelkoor: loodame, et üürihinnad jõuavad kulude kasvule järele
Arter kvartalit arendava Kapiteli projektidirektori Allan Remmelkoore sõnul on üürnike otsustusprotsess selgelt pikenenud, samas on poolteise aasta pärast valmivast arendusest rohkem kui veerand juba lepingutega kaetud.
Arter kvartalit arendava Kapiteli projektidirektori Allan Remmelkoore sõnul on üürnike otsustusprotsess selgelt pikenenud, samas on poolteise aasta pärast valmivast arendusest rohkem kui veerand juba lepingutega kaetud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.