Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Neikid järgib trende

    Neikidi menüü on läbinud uuenduskuuri – kui 2011. aastal avades pakuti peamiselt Vahemere maade toite, siis praegu on vallutanud menüü Eesti maitsed ja toorained. Foto: Julia-Maria Linna

    Südalinna ja Kassisaba aguli piiril asuv Neikid sobiks ilmeka näitena Eesti restoraniõpikusse masujärgsetest suundumustest rääkivasse peatükki, et illustreerda koduste põhjamaa maitsete võidukäiku.

    Neikid 

    23 p (30 võimalikust) Toit: 8 p Teenindus: 7 pInterjöör: 8 p

    Aadress: Wismari 3, TallinnTelefon: 66 04 581Avatud: E-L 12-22Põhiroogade hinnad õhtumenüüs: 12-17 eurot

    Varasemaid Äripäeva restoraniteste loe aadressilt www.aripaev.ee/restoranitest

    Kui ta 2011. aastal uksed lahti tegi, olid võõramaa köök ja söök veel au sees. Kokk toodi Katalooniast ja menüü oli algusest lõpuni vahemereline. Nüüd on vahemerelisusest jäänud vaid riismed ja selle asemel ruulivad kodused maitsed.
    Peipsi sibulast tehtud supi sees on ravioolid, aga need on saanud kadakajuustu-küüslaugusisu. Fetajuustukreem sobib eelroaks, aga ainult koos peedi, õuna ja rabarberiketšupiga. Peedita ei saa läbi ka risoto, šokolaad on saanud maalähedaseks mullaks ja brüleekreemi täiendab leivapuru.
    Trenditundlik söögikoht
    Vahemereliste riismete hulka kuulub õnneks ka üks minu selle restorani lemmikuid – escalibada, grillitud paprika ja baklažaan koos grillitud kitsejuustuga, mis on menüüs olnud vist avamispäevast alates. Mitte et ma võõramaa kööki taga nutaks, aga köögiviljaroogade poolest on hispaanlased, itaallased, prantslased kahtlemata andekamad kui meie.
    Trenditundlikkust ilmutab Neikid ka päevase-õhtuse menüü lahkulöömises. Päevapakkumised on ju pea kõikides söögikohtades, aga Neikidil on neid lausa kaks komplekti: päevane erimenüü ja lõunapakkumine, mõlemad iga päev vahetumas. Lõunapakkumine on tavapärased soodsate hindadega pretensioonitud road nagu kõrvitsapüreesupp, seakael ahjukartuliga ja kirju koer. Päevane erimenüü on aga põhimenüüst valitud üks eelroog, üks pearoog ja üks magusroog. Kes tahab a la carte menüü täisvalikut, peab tulema pärast kella kolme.
    Õhtumenüü esitleb roogasid peamise tooraine järgi: kõigepealt “Lammas”, siis alles see, mis temaga on tehtud ja mis selle juurde veel käib. Mõnikord on meelest läinud lisada, mis toorainega tehtud on: roog nimega “Kala” saab järgmisel real täienduseks veel “hooajakala”, aga mis kujul kala meile ilmub, seda tuleb ettekandjalt küsida.
    Roogade ebaühtlane tase
    Sama lugu desserdiga “Kitsejuust ja peet”. Peedist on saanud jäätis, lisandina must leib (tegelikult küll leivapuru, nagu hiljem nägin) ja marineeritud õun, aga et kitsejuustust on saanud brüleekreem, sellest menüü vaikib. Võib-olla ongi parem, see loob eeldused kliendi-teenindaja suhtluseks, milleks meie põhjamaisel natuuril muidu erilist soodumust pole. Esimesel korral oli tegemist profi ettekandjaga, teisel korral pidi nooruke tütarlaps ka lihtsatele küsimustele köögist vastuseid otsima. 
    Uuendusi on Neikidil veelgi – eelroogi pakutakse nii tavapärases kui ka topeltsuuruses. Püsikliendid võib-olla tõesti teavad, kui suured on mingid road, minul jäi üle ainult imestada: nii topeltsuuruses lõhe-eelroog kui ka tavasuuruses escalibada tundusid olevat suuremad kui pearoogade hulka kuuluv tallekarree.
    Suurim üllatus oli aga roogade ebaühtlane tase. Lõhehakk kurgilisandi ja munaga oli suurepärane, samuti päevamenüüst valitud escalibada, kuid õhtumenüü lambakarree pretensioonikate lisanditega, aga eriti lõunapakkumise kuivanud kanafilee ja vormi kaotanud köögiviljad, tõid vaid pettumust.
  • Hetkel kuum
Kaire Uusen: palk üksi ei näita enam eriti midagi
Avalikus sektoris peaks palk olema kindlasti avalik ja kõvasti kasu oleks selgetest palgatasemete andmetest ka erasektoris, aga ajal, mil teenimisvõimalusi on järjest rohkem, sõltub puhtalt palgast üha vähem, kirjutab palgakorralduse asjatundja Kaire Uusen.
Avalikus sektoris peaks palk olema kindlasti avalik ja kõvasti kasu oleks selgetest palgatasemete andmetest ka erasektoris, aga ajal, mil teenimisvõimalusi on järjest rohkem, sõltub puhtalt palgast üha vähem, kirjutab palgakorralduse asjatundja Kaire Uusen.
Lihavõttepühad kõigutasid Tallinki sõitjate arvu kuuendiku võrra
Tallinki reisijate ja sõiduautode veomaht kahanes aprillis, ettevõte toob põhjuseks lihavõttepühad.
Tallinki reisijate ja sõiduautode veomaht kahanes aprillis, ettevõte toob põhjuseks lihavõttepühad.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Luksusturismi ettevõtjad õpetavad, kuidas meelitada rikkad metsa raha kulutama
Saates “Turismitund” võeti luubi alla, kuidas rikkad inimesed majanduslanguse ajal enda hellitamisega toime tulevad.
Saates “Turismitund” võeti luubi alla, kuidas rikkad inimesed majanduslanguse ajal enda hellitamisega toime tulevad.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Raimo Ülavere: vaktsineeri ennast perfektsionismi vastu. Järjekindel piisavalt hea on parem kui perfektne
Ehkki perfektsionism tundub armastusväärne nõrkus või suisa edu vältimatu eeldus, on tegu toksilise nähtusega. Positiivne perfektsionism on müüt ja perfektsionismi olulisim kütus on teised inimesed.
Ehkki perfektsionism tundub armastusväärne nõrkus või suisa edu vältimatu eeldus, on tegu toksilise nähtusega. Positiivne perfektsionism on müüt ja perfektsionismi olulisim kütus on teised inimesed.
"Palun vabastada Eesti vahemikus ....–.... loodusõpetuse tunnist"*
Selle asemel, et spekulatiivses Euroopa Liidu trahvi hirmus end üles kütta, toetume faktidele ja vaidleme kokkulepped paremaks, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Selle asemel, et spekulatiivses Euroopa Liidu trahvi hirmus end üles kütta, toetume faktidele ja vaidleme kokkulepped paremaks, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Auto|Piloot. Uus Škodiaq on kohal. Kas nüüd tasub vana sissemaksuks anda?
Niigi äärmiselt ruumikas Škoda Kodiaq sai uue põlvkonnaga veelgi avaram, ent mitte ainult.
Niigi äärmiselt ruumikas Škoda Kodiaq sai uue põlvkonnaga veelgi avaram, ent mitte ainult.
5 protsendi klubi idee tõi Martin Villigule Eduka Eesti võidu ja 10 000 eurot
Arvamuskonkursi Edukas Eesti käesoleva hooaja võitis ettevõtja Martin Villigu idee algatada ühiskondlik kokkulepe, millega jõukamad inimesed annetaksid oma sissetulekutest 5 protsenti erinevateks algatusteks.
Arvamuskonkursi Edukas Eesti käesoleva hooaja võitis ettevõtja Martin Villigu idee algatada ühiskondlik kokkulepe, millega jõukamad inimesed annetaksid oma sissetulekutest 5 protsenti erinevateks algatusteks.
Luksusturismi ettevõtjad õpetavad, kuidas meelitada rikkad metsa raha kulutama
Saates “Turismitund” võeti luubi alla, kuidas rikkad inimesed majanduslanguse ajal enda hellitamisega toime tulevad.
Saates “Turismitund” võeti luubi alla, kuidas rikkad inimesed majanduslanguse ajal enda hellitamisega toime tulevad.