• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Selgusid TransferWise'i majandustulemused

  TransferWise'i asutajad Kristo Käärmann ja Taavet Hinrikus ei armasta idufirma majandustulemustest rääkida.Foto: Andras Kralla

  Eelmise aasta lõpuks avaldas TransferWise majandusaasta aruande, kust selgub, millises seisus oli ettevõte mullu märtsikuu seisuga.

  Eestlaste loodud soodsaid rahaülekandeid pakkuv idufirma oli 31. märtsi 2014 seisuga 2,6 miljoni naelaga (3,6 miljoni euroga) kahjumis. Aasta varem oli kahjum märksa väiksem - vaid 570 000 naela (780 000 eurot).
  Sama kuupäeva seisuga on idufirma suurim osanik selle asutaja ja tegevjuht Kristo Käärmann, kellele kuulub 7384 aktsiat. Suuruselt teine osanik on 6681 aktsiaga Notorius OÜ, mis kuulub TransferWise'i teisele kaasasutajale Taavet Hinrikusele. Riskikapitalifondile IA Ventures kuulub erinevate fondide kaudu üle 4000 aktsia.
  Käärmann ja Hinrikus ei ole varem tahtnud TransferWise'i majandustulemustest rääkida, pidades märksa olulisemaks oma klientide arvu ja vahendatud raha hulka. Räägitud on vaid sellest, et käive kasvab igal kuul 15-20%. Üldiselt on see ka tavapärane, et kiirelt kasvav idufirma on esimestel aastatel kahjumis.
  Vahepeal on idufirma saanud ka mitu olulist investeeringut, mis tõenäoliselt järgmise aasta tulemusi märkimisväärselt mõjutavad. Mullu juunis kaasas ettevõte investeerimisringis, kus osales teiste seas ka suurärimees Richard Branson 18,4 miljonit eurot. Tänavu jaanuaris investeeriti eestlaste idusse investeerimisfirma Andreessen Horowitzi eestvedamisel 51,6 miljonit eurot, mis mõningate hinnangute järgi tõstis TransferWise'i väärtuse miljardi dollarini.
  Eile kirjutas Financial Times, kuidas inimeselt inimesele valuutavahetusplatvormid pühivad järgenva 10 aasta jooksul turult n-ö tavalised valuutavahetuspunktid. Majandusväljaanne tõi näitena Suurbritannia, kus on juba turu vallutanud TransferWise, mis on käivitanud kampaania peidetud vahendustasude vastu.
  Hiljuti avas ettevõte oma esimese kontori USAs New Yorgis ning on laienemas Tampasse. Euroopas on neil plaanis laieneda Saksamaale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.