Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tamsar: ühest protsendist pole tolku

  Tööandjate keskliidu tegevjuht ja ettevõtja Toomas Tamsar (keskel)Foto: Andras Kralla

  Sotsiaalmaksu langetamine on küll samm õiges suunas, kuid 1% ei too kaasa piisavat muutust ettevõtluskeskkonnas, ütles tööandjate keskliidu tegevjuht ja ettevõtja Toomas Tamsar.

  Uus valitsus kavatseb langetada sotsiaalmaksu 1% ja tõsta tulumaksuvaba miinimumi 205 euroni kuus. Praegune sotsiaalmaks on 33% ja tulumaksuvaba miinimum 154 eurot kuus.
  Tööandjate keskliidu tegevjuht Toomas Tamsar ütles, et 1% sotsiaalmaksu langus pole ettevõtjale tajutav. „See on selline „Kevadest“ pärit põhimõte, et kui tervet rehkendust teha ei jõua, siis tee pool,“ ütles ta. Tema sõnul oleks ettevõtjate jaoks muutus tunnetatav olnud, kui sotsiaalmaksu langetataks vähemalt 3%.
  Tööandjate keskliit pakkus ise mullu sügisel oma manifestis välja, et sotsiaalmaks peab langema vähemalt koguni 4%. „Siis oleks vaja olnud kaaluda tõsiselt ka maksude ümber struktureerimist, mis praegu läheks juba natuke liiga keeruliseks. Kuid siis oleks olnud sotsiaalmaksu langetamisel ka selge mõju,“ rääkis Tamsar.
  Tulumaksuvaba miinimumi tõstmine on Tamsari sõnul mõistlik. „Maksuvaba miinimumi tõstmine on lausa kõvasti mõistlikum kui tulumaksu langetamine,“ ütles ta.
  Koalitsiooniläbirääkimistel on Tamsari sõnul kuulda võetud mitmeid tööandjate keskliidu sügisel tehtud ettepanekuid erakondadele. Liidu ettepanekud lähtusid eelkõige majanduskasvu suurendamise vajadusest. Tamsar märkis, et kuigi on arusaadav, et valitsus peab arvestama kõikide huvide ja osapooltega, mistõttu ei saagi iga ettepanekut ellu viia, on näha, et mitmed keskliidule olulised teemad jõuavad siiski ka koalitsioonileppesse. Sellisteks teemadeks on Tamsari sõnul näiteks riigi- ja haldusreform ning kodumaise ressursi väärtustamine. „Tundub, et valitsusse astuvad erakonnad tahavad nende teemadega tegeleda,“ ütles ta.
 • Hetkel kuum
Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Haridusminister Liina Kersna astub ametist tagasi
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.