Äripäev • 8. aprill 2015 kell 13:15

Esimene Tesla jõudis ka Saaremaale

Tesla Model S  Foto: epa

Selle aasta esimese kolme kuuga Saare maakonnas esmaselt registreeritud uute sõiduautode seas on ka üks Tesla Model S, kirjutas Saarte Hääl.

Väljaanne lisas, et maanteeameti tehnoosakonna registreerimistalituse peaspetsialisti Aime Parve andmetel on kõnealuse registrisse kantud Tesla S-i väljalaskeaasta 2015.

Äripäev kirjutas eelmisel nädalal, et Eesti esimese Tesla elektriauto ostnud teadur Mario Kadastik on 15 kuuga säästnud umbes 4000 eurot. Kõige pikem ots, mille ta on ühe laadimisega jutti läbi sõitnud, oli 400 kilomeetrit Tallinnast Lätti. Kohale jõudes oli autol veel 20–30 kilomeetrit sõiduulatust. Sõltuvalt auto võimsusest võib sõiduulatus olla ka üle 500 km.

Eestis on aasta esimese kvartali seisuga Tesla 36 inimesel.

Tesla hinnad algavad sõltuvalt auto võimsusest ja varustusest ca 60 000 eurost ja küündivad 90 000 euroni, sellele lisandub transport jm. Saarte Hääl lisab, et praegu tellijatele lubatakse kõige varem auto kätte juunis.

Hetkel kuum