Mait Kraun • 27. aprill 2015 kell 20:44

Börs: turud taandusid rekordtasemetelt

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiaturud taandusid täna rekorditest. Toorainete sektor oli tõusmas, kuid biotehnoloogia sektor viis turud miinusesse, vahendab Bloomberg.

„Biotehnoloogia sektor hakkas langema, mis tõmbab ka üleüldise turu langusesse,“ ütles investeerimisfirma Robert W. Baird & Co aktsiakaupleja Michael Antonelli. „Turud tahavad ilmselgelt tõusta. Eelmiste turutippude ületamist ei ole tehnilises pildis aga kinnitatud.“

Standard & Poor's 500 indeks langes 0,4 protsenti 2109 punktini. Pärast viiepäevast tõusu tegi Nasdaq Composite esimese languspäeva. Kokku odavnes indeks 0,6 protsenti. Väikefirmadest koosnev Russell 2000 indeks kukkus 1,2 protsenti. Dow Jones langes 0,23 protsenti ja sulgus 18 037 punktil.

Eelmise nädala neljapäeval jõudis Nasdaq Composite tehnoloogiamulli aegsest rekordist kõrgemale. Reedel suutis rekordi teha ka S&P500 indeks, sest Google, Microsoft ja Amazon teatasid oodatust paremad esimese kvartali tulemused. Võib öelda, et Nasdaqi olukorda ei saa 2000. aasta mulliga võrrelda, sest ettevõtete kasumid on kümne aastaga kolmekordistunud. Kasumeid on kasvatanud näiteks suur nõudlus Apple'i iPhone'ide või Google'i reklaamide vastu.

WTI toornafta hind langes 0,65 protsenti ja Brent odavnes 0,90 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 56,78 ja 64,69 dollarit barrelist. Kulla (comex) hind tõusis 2,26 protsenti ning unts maksab 1201 dollarit.

Hetkel kuum