Äripäev • 29. aprill 2015 kell 8:30

Koppel: ettevõtja pügamine pole jätkusuutlik

Investeerimisspetsialist Peeter Koppel.  Foto: Erik Prozes

Ettevõtjate pügamine pole jätkusuutlik. Riigile on olulised need, kes väärtust loovad, ütles pangandusstrateeg Peeter Koppel.

Riigil peaks olema selge tegevuskava, kuidas senisest enam toetada ettevõtjaid, kes suudavad oma toodangut eksportida, ütles tänasel toidutööstuse aastakonverentsil SEB panga privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel.

„Ettevõtjat tuleks täna piltlikult öeldes hoida nagu pilpa peal, sest ega riigile mujalt väärtust ei tule,“ rõhutas Koppel. „Ettevõtjate pügamine pole jätkusuutlik. Riigile on olulised need, kes väärtust loovad.“

Riik peaks endalt küsima, kuidas hinnata tänast investeerimiskliimat ja kui see võiks osutuda soodsaks, siis milliseid infrastruktuuri projekte ja arendusi plaanitakse käivitada järgmise nelja aasta jooksul, rääkis Koppel.

Ettevõtjatele pani Koppel südamele, et nende fookus peaks liikuma enam väärtuse loomisele. „Ilma selleta ei jää keegi ellu,“ tõdes Koppel.

Hetkel kuum