Äripäev • 7 juuni 2015

Valglinnastumine kogub taas hoogu

Elamurajoon Tallinna lähedal  Foto: Raul Mee

Linnakorterite kõrged hinnad on suuremate linnade elanikud viinud taas linnapiiri taha odavamaid kortereid ja maju otsima.

„Kui buumiaastatel kolisid inimesed eufooriaga linnast välja, siis masuperioodil jõuti järeldusele, et linnas on siiski ka hea, sõitmist ju vähem. Nüüd on aga linnakorterite hinnad nii kallid, et taas otsitakse soodsamaid alternatiive nii satelliitasumite korterite kui väiksemate eramutena,“ sõnas Pindi Kinnisvara partner Peep Sooman.

Tema sõnul on eelkõige Tallinn juba ammu väljunud tegelikest halduspiiridest. „Peetri alevikku ei peeta enam Tallinnast väljas asuvaks, samuti Laagri ja muud lähilinnad/alevikud. Saku, Saue, Tabasalu, Kiili, Harku jms ning nende lähiümbrus on muutunud pealinnale tugevaks alternatiiviks,“ lisas ta.

Hetkel kuum