Mait Kraun • 9. juuni 2015 kell 20:58

Börs: turgudel vastakad jõud

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiaturud püsisid täna praktiliselt samal tasemel. Ühelt poolt tõusid võlakirjade tootluste kasvuga koos ka pankade aktsiad, teisalt langesid näiteks lennufirmade ja tehnoloogiaettevõtete aktsiad, vahendab Bloomberg.

"Aktsiaturud näevad suurt vaeva, et oma uhket jada jätkada. Tundub, et me oleme jõudmas suvisesse perioodi, kus investorid on pigem äraootaval seisukohal. Oodatakse teise kvartali tulemusi ja Föderaalreservi otsuseid intressimäärade osas," ütles investeerimisfirma US Bank Wealth Management aktsiastrateeg Terry Sandven. Tema sõnul on turgudel vastakad jõud. See aga tähendab, et aktsiad liiguvad külgsuunaliselt.

Nii Bank of Amerika kui ka Wells Fargo & Co tõusid mõlemad vähemalt ühe protsendi. Procter & Gamble kallines 1,5 protsenti ja juhtis tarbekaupade sektori tõusu. Tehnoloogiaaktsiad kukkusid juba neljandat päeva järjest, mis on pikim jada kolme kuu jooksul.

Standard & Poor's 500 indeks tõusis vähem kui 0,1 protsenti 2080 punktini. Eelnevad kolm päeva oli indeks languses. 21. mail saavutatud rekordist on indeks 2,4 protsenti madalamal. Dow Jonesi indeks kukkus 2,5 punkti (alla 0,1 protsendi) ja sulgus 17 764 punktil. Nasdaq Composite odavnes 0,2 protsenti.

Sellel nädalal avalikustatakse USAs tarbijate kindlustunde ja jaemüügi numbrid. Oodatakse, et andmed on head ja näitavad, et USA majandusolukord paraneb. Reedel ilmunud tööturuandmetest selgus, et ettevõtted palkavad uusi töötajaid viie kuu kiiremas tempos, palk tõusis aga kahe aasta kiiremas tempos. Kõik see mõjutab, millal Föderaalreserv intressimäärasid tõstma hakkab.

WTI toornafta hind tõusis täna 4,27 protsenti ja Brent kallines 3,89 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 60,62 ja 65,13 dollarit barrelist. Kulla (comex) hind tõusis 0,2 protsenti ja unts maksab 1175 dollarit.

Hetkel kuum