Jaga lugu:

Rumeenia arestis Lukoili varad

Lukoilil oli Eestis 37 tanklat  Foto: Äripäev

Rumeenia võimud arestisid eile kahe miljardi euro väärtuses Venemaa kütusefirma Lukoili varasid, vahendab Reuters. Lukoilil lasub rahapesu ja maksudest kõrvale hiilimise kahtlus, mis puudutab hinnanguliselt 230 miljonit eurot.

Eelmise aasta oktoobrikuus korraldasid Rumeenia ametivõimud Lukoili Ploiesti linna kontorites läbiotsimise. Eile sai saaga jätku, kui Ploiesti kohtust laekus info, et viit Lukoili töötajat, kellest kaks on Venemaa kodanikud, süüdistatakse ettevõtte raha väärkasutamises ja rahapesus, vahendas uudisteagentuur Reuters.

Rumeenia võimud arestisid muuhulgas Hollandi ja Briti pankades olevaid kontosid ning emafirma Lukoil Europe Holdings Bvatriumle kuuluvaid kohaliku Lukoili aktsiaid.

Kohtu väitel jooksis süüdistavate tegude pärast Lukoili kohalik ettevõte kapitalist tühjaks. Lukoili esindaja Moskvas keeldus Reutersile kommentaari andmast. Rumeenia Lukoili töötajatega kontakti saada ei õnnestunud neil samuti.

Eestis otsustas Lukoil oma tegevuse lõpetada ning müüs siinse vara ligikaudu kuu aega tagasi kodumaisele kütusefirmale Olerex.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum