Äripäev • 27. juuli 2015 kell 6:48

Portaal: pealinnas pole mingit hinnalangust

Uusi pindu tuleb müüki stabiilselt, kuid eelmsiest aastast rahulikumas tempos.  Foto: Raul Mee

Pealinnas elamispindade hinnalangusest KV.ee andmetel rääkida ei saa ja hinnad tammuvad paigal.

Elamispindade pakkumishindade muutust kajastav KV.EE Indeks näitab 79,4 punkti, mis on aastatagusest 8,5% ja eelmise kuuga võrreldes 0,4% kõrgemal.

Olukorras, kus elamispindade hinnad praktiliselt paigas seisavad, on indeksi muutuste taga struktuursed nihked pakkumistes, kommenteeris portaal. Tallinnas on arendusturg aktiivne ja müügipakkumistesse lisandub uusi kalleid kortereid, mis kogu pakkumiste hulga keskmist hinda ülespoole kergitavad.

Tallinna pakkumiste maht mõjutab olulisel määral kogu Eesti elamispindade pakkumishindade liikumist jälgivat indeksit. Nii kerkib KV.EE müügipakkumiste hinnaindeks vaatamata sellele, et reaalsete tehingute hind seisab paiga.

Uusi pakkumisi lisandub, kuid eelmisest aastast oluliselt aeglasemalt. See tähendab, et hinnasurve elamispindade pakkumisele suureneb, kuid hinnasurve kasv on aeglane ega ole veel hindu allapoole pressinud.

Hetkel kuum