Mait Kraun • 30. juuli 2015 kell 20:48

Börs: turud liiguvad külgsuunas

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiaturud täna vaevumärgatava tõusu – mitmed ettevõtted teatasid oodatust paremad tulemused, aga oli ka ettevõtteid, mille tulemused olid prognoositust kehvemad, vahendab Bloomberg.

„Kui panna Föderaalreserv, majandus ja ettevõtete tulemused kõrvuti, siis saame ikkagi külgsuunas liikuva turu,“ ütles investeerimisfirma Philadelphia Trust investeeringute juht Richard Sichel.

Täna avaldatud esialgsete andmete kohaselt tõusis USA majandus teises kvartalis eelmise aasta sama ajaga võrreldes 2,3 protsenti. Tarbimiskulutused tõusid prognoositust rohkem. Eile avaldasid Föderaalreservi ametnikud rahulolu tööturu arengutega ja see toetab spekulatsioone, et intressimäärasid hakatakse tõstma septembris.

Facebooki aktsia kukkus 1,8 protsenti, sest ettevõte suurendas teises kvartalis kulutusi 82 protsenti. Protector & Gamble odavnes 4 protsenti, sest ettevõte avaldas prognoosi, milles tõdes, et käive ja kasumikasv on kasinad. Whole Foods Market vähendas käibeprognoosi ja aktsia langes 12 protsenti. Mondelezi aktsia lisas aga 5 protsenti, sest kvartalitulemused olid üle ootuste. Western Digital Group hüppas 10 protsenti.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis vähem kui 1 punkti võrra 2108,63 punktini. Kauplemispäeva alguses oli indeks vahepeal 0,6 protsendiga miinuses. Dow Jonesi indeks langes aga 5 punkti ja lõpetas päeva 17 745 punktil. Nasdaq Composite tõusis 0,3 protsenti.

WTI toornafta barrel maksis päeva lõpuks 48,53 ja Brenti barrel 53,31 dollarit. Kulla hind püsib vaatamata järsule hinnalangusele suhteliselt stabiilsena – täna õhtuks oli hind 1088 dollarit untsist.

Hetkel kuum