Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA sanktsioonide all ka Soome ettevõtted

  Ukraina sõdurid Putilovskaja kaevanduse juures Donetski lähistelFoto: EPA

  USA välisministeerium lisas neljapäeval nimekirja uusi isikuid ja ettevõtteid, kelle suhtes rakendatakse sanktsioone seoses sündmustega Krimmis ja Ida-Ukrainas.

  Seda selleks, et seista vastu katsetele kehtestatud sanktsioonidest mööda hiilida ning et kooskõlastada USA tegevust oma rahvusvaheliste partnerite sammudega, vahendas USA välisministeeriumi veebileht.
  Läinud kuul otsustas Euroopa Liit Venemaa-vastaseid sanktsioone pikendada tuleva aasta alguseni ning ka Kanada on teatanud meetmete karmistamisest.
  „Tänased sammud rõhutavad meie otsustavust jätkata Venemaa survestamist rahvusvahelise õiguse rikkumise ja Ida-Ukrainas konflikti õhutamise eest,“ ütles ministeeriumi välisvarade kontrolli osakonna (OFAC) direktor John E. Smith. „Meie sõnum on selge: jätkame samal kursil, et meie sanktsioonid oleksid efektiivsed ja neid ei leevendata enne, kui Minski kokkulepped on täielikult ellu viidud.
  OFAC kehtestas sanktsioonid ettevõtete ja inimeste vastu, kes on oma tegevusega toetanud juba varem sanktsioneeritavate nimekirja kantud Vene suurärimeest Gennadi Timtšenkot. Samuti sanktsioneeriti ettevõtteid, mis on USA välisministeeriumi sõnul aidanud Venemaa suurärimeest ja president Vladimir Putini lähikondset Boris Rotenbergi. Nimekirja lisati neli endist Ukraina ametnikku ja nende lähikondseid, kes on seotud Ukraina endise presidendi Viktor Janukovitšiga. Nimekirjas on ka Krimmi sadama- ja praamioperaatorid.
  Samuti on nimekirja lisatud rida ettevõtteid, mis USA välisministeeriumi teatel on mullu sanktsioneeritavate nimekirja kantud VEB panga ja Rosnefti allüksused.
  Meetmete eesmärk on survestada Venemaad Minskis sõlmitud relvarahukokkuleppe tingimusi täitma. Administratsiooni ametnikud kinnitasid, et sanktsioonide eesmärk ei ole konflikti eskaleerida, vaid survet hoida.
  Lisaks avalikustas OFAC, millisel moel on firmad üritanud sanktsioonidest kõrvale hiilida.
  Sanktsioneeritavate nimekirjas on ka Soome kodakondsusega isikud ning neli Soome firmat. Nimekirjas on Soome ärimees ja firma SET Petrochemicals tegevjuht Kai Paananen ja jäähokiklubi Jokerit omanike ringi kuuluv Soome ja Vene kodakondsusega Roman Rotenberg. Soome firmadest on nimekirjas Airfix Aviation, Långvik Capital, Set Petrochemicals ja Southeast Trading.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eksperdid: ettevõtjal on lihtsam kaitsta vilepuhujaid laiemalt, kui seadus nõuab
Eesti võttis vilepuhuja kaitse seaduse vastu sedavõrd kitsa kohaldamisalaga, et ettevõtjatel on lihtsam võimaldada probleemidest teavitamist laiemalt, kui neilt nõutakse, ning näidata seeläbi üles kõrgendatud ühiskondlikku vastutust, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning sama büroo jurist Karl Oskar Pungas.
Eesti võttis vilepuhuja kaitse seaduse vastu sedavõrd kitsa kohaldamisalaga, et ettevõtjatel on lihtsam võimaldada probleemidest teavitamist laiemalt, kui neilt nõutakse, ning näidata seeläbi üles kõrgendatud ühiskondlikku vastutust, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning sama büroo jurist Karl Oskar Pungas.
Nädal Balti börsil lõppes positiivse noodiga
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Konkurentsiameti juht kaotas ametnike 13nda palga: mulle ei mahtunud see pähe
Kui Evelin Pärn-Lee oli konkurentsiametit juhtima asunud ja luges esimest korda ameti tulemustasude reeglistikku, oli tema kui jurist üllatunud.
Kui Evelin Pärn-Lee oli konkurentsiametit juhtima asunud ja luges esimest korda ameti tulemustasude reeglistikku, oli tema kui jurist üllatunud.
Eksperdid leidsid Eesti konkurentsivõime hoidmisel viis murekohta
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Riik süstib Hinrikuse ja Tamkivi fondi 10 miljonit riskiraha
SmartCapi Riskikapitalifond osaleb 10 miljoni euro suuruse investeeringuga kogenud asutajate juhitud Plural Fund II 500 miljoni euro suuruses rahastusringis.
SmartCapi Riskikapitalifond osaleb 10 miljoni euro suuruse investeeringuga kogenud asutajate juhitud Plural Fund II 500 miljoni euro suuruses rahastusringis.
Finnair hakkab jälle Tartusse lendama
Soome lennufirma Finnair alustab Helsingist Tartusse lendamist 2. juulil pärast seda, kui Tartu lennujaamas võetakse kasutusele GPS-signaalist sõltumatu lähenemislahendus.
Soome lennufirma Finnair alustab Helsingist Tartusse lendamist 2. juulil pärast seda, kui Tartu lennujaamas võetakse kasutusele GPS-signaalist sõltumatu lähenemislahendus.