Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riik, kes kaotab enim Hiina otsusest jüaani nõrgestada

  Brasiilia president Dilma Rouseff, keda toetab vaid 7% brasiillastest.Foto: epa

  Hiina otsusest devalveerida jüaani kaotab enim Brasiilia, kirjutab Business Insider.

  Hiina keskpank andis eile teada, et devalveeris jüaani ning loodab selle sammuga elavdada eksporti ning majanduskasvu. Tegu on suurima valuuta nõrgestamisega alates 1994. aastast.
  Hiina keskpanga otsus on eriti valus Brasiiliale, kelle jaoks Hiina on suurim ekspordipartner. Brasiilia müüb pea poole toodetud naftast ja rauamaagist just Hiinasse. Jüaani devalveerimine võib tähendada, et kuna nimetatud toorainete hinnad on niigi madalal tasemel, võib majanduslik kahju Brasiiliale suureneda veelgi.
  Brasiilial on probleeme süle ja seljaga. Pidevad korruptsiooniskandaalid, president, keda pooldab vaid seitse protsenti elanikkonnast ning valuuta, mis on neljandiku oma väärtusest kaotanud, on vaid mõned hädad, millega riik silmitsi seisab. Lisaks ennustatakse Brasiilia majandusele tänavu 2,5 protsendi suurust langust.
  Analüütikud ütlevad, et ilma Hiina abita Brasiilia praegusest olukorrast välja ei rabele. Credit Suisse’i raportis märgitakse, et järgnevate kvartalite jooksul majanduse olukorra suurt paranemist ette näha pole, kuna välised mõjurid ei aita sellele kaasa. Kuna Hiina nõudlus tooraine järele on vähenenud ning nüüd tuli teade jüaani devalveerimisest, toob see endaga kaasa kapitali väljavoolu Brasiiliast ning riigi võlgade kallinemise.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Modera näeb uuel salapärasel lepingul edukat jätku
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.