14. august 2015 kell 13:15

Õhtulehe tegevjuhi tööleping lõpetati

Ekspress Grupi tegevjuht Gunnar Kobin  Foto: Raul Mee

AS Õhtulehe tegevjuhiks saab ametikohal üle kümne aasta töötanud Kristjan Maueri asemel TV3 praegune turundusjuht Merle Viirmaa.

Majanduslikult eduka ja suurima tiraažiga päevalehe Õhtuleht, mis läks vähem kui aasta tagasi Ekspress Grupi omandusse, tegevjuhi tööleping lõpetati ootamatult. Mauer ise ei osanud töölepingu lõpetamise põhjust välja tuua, ütles ainult, et uudis tuli talle ootamatult. Küll aga oli üht-teist selle kohta öelda Ekspress Grupi tegevjuhil ja Maueri töölepingu lõpetajal Gunnar Kobinal.

„Kristjan Mauer on olnud selle ettevõtte juht üle kümne aasta. Kaasaegse juhtimisteooria kohaselt ületab see igasuguse inimvõimete piiri. Ta on istunud ettevõttes, mida ta enam edasi arendada ei saanud,“ ütles Kobin.

Kobini arvates ei olnud Mauerist tema töökohal enam eriti kasu. Ta kiitis Mauerit väga heaks ettevõtte juhiks, aga nentis, et pikka aega samal ametikohal olemine on teda kõvasti räsinud.

„Pidasime õigeks ettevõtte tuleviku huvides proovida leida uut verd ja uusi ideid ja teisest otsast anda Kristjanile võimaluse mingi uue väljakutsega sammal selja pealt maha hõõruda,“ rääkis Kobin.

Kobin lisas, et ta on pakkunud Mauerile juba paari uut kohta, kus too võiks oma karjääri jätkata, aga lõplik valik on siiski tema enda teha, kas ta soovib mõne neist ideedest ellu viia või valib täiesti uue kursi. Kobin pidas enda ja Maueri vahelisi suhteid vägagi normaalseteks ja kinnitas, et töölepingu lõpetamine ei olnud tingitud tülist või jahedatest suhetest.

Mida Kristjan Mauer edasi teeb, pole veel teada ning Kobingi ei soostunud ütlema, missuguseid tööotsi Õhtulehe endisele tegevjuhile juba pakutud on.

Autor: Kreete Sepp

Hetkel kuum