Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bigbanki rõõmustavad kvartalitulemused

  Bigbanki kontor.Foto: Andras Kralla

  Eesti kapitalil Bigbanki bilansimaht kasvas kvartaliga 8,2 miljoni euro võrra, moodustades 335,5 miljonit, teatas ettevõte.

  Laenuportfell suurenes teises kvartalis 0,8 miljoni euro võrra, kasvades enim Leedu filiaalis – 10,1%, 48,1 miljonini. Panga kvartalikasum oli 2,8 miljonit eurot.
  „Võrdlemisi häid majandustulemusi vaadates ei saa aga väga kauaks nautima jääda, sest majanduskeskkonnas toimuvad kiired muutused ning peame arengutega kindlasti sammu pidama, et konkurentsis püsida,“ ütles Kaido Saar.
  „Eelmise aasta sama ajaga võrreldes kasvas kvartalikasum miljoni euro võrra ehk 1,8 miljonilt 2,8 miljonini, mis teeb kasvuks üle 50 protsendi,“ märkis Saar. „Seevastu jäi poolaasta tulemus eelnevast aastast veidi tagasihoidlikumaks, vähenedes 4,4 miljoni euro pealt 4,1 miljonini.“
  Panga intressitulud ulatusid teises kvartalis 16,3 miljoni euroni, suurenedes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 2,3 miljoni euro võrra. Seejuures moodustasid intressikulud tänavu teises kvartalis 1,7 miljonit eurot, vähenedes 0,2 miljoni euro võrra. Teise kvartali kasum enne allahindlusi oli 9,2 miljonit, mis on eelmise aasta sama perioodi 8,2 miljonist 12,1% suurem.
  Bigbanki laenuportfelli maht oli teise kvartali lõpu seisuga 312,7 miljonit eurot, millest 88,3% moodustasid sissetuleku tagatisel antud laenud. Teise kvartali lõpuks oli kontsernil 170 000 laenulepingut, neist Eestis 39 000, Lätis 70 000, Leedus 30 000, Soomes 13 000, Hispaanias 11 000 ning Rootsis 7000.
  Nõuded klientidele jagunesid geograafiliselt: 23,5% Läti, 18,0% Soome, 17,3% Eesti, 15,3% Leedu, 15,2% Rootsi, 10,7% Hispaania.
  Teise kvartali lõpu seisuga annab Bigbank tööd 454 inimesele, neist 224 Eestis, 85 Lätis, 60 Leedus, 33 Soomes, 29 Hispaanias ja 23 Rootsis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Modera näeb uuel salapärasel lepingul edukat jätku
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.