Eliisa Matsalu • 3. september 2015 kell 11:30

Rõivas: Mõisa jutt üllatas

Peaminister Taavi Rõivas on Jüri Mõisa jutust üllatunud.   Foto: Raul Mee

Jüri Mõisa väljaütlemisi on raske uskuda, kuna juhtum leidis väidetavalt aset 14 aastat tagasi ja tolleaegsed Tallinna Sadama juhid ning erakondade peasekretärid ja juhid on jutud ümber lükanud, ütles peaminister Taavi Rõivas.

Jüri Mõis teatas, et 2001. aastal kanti Tallinna Sadamast kolmikliidu erakondadele kümnist.

„Minu jaoks vähendab Mõisa jutu tõsiseltvõetavust oluliselt asjaolu, et endine siseminister ütles, et käis üks kord elus kapos ja siis ta ka abi ei leidnud. Ja nüüd 14 aastat hiljem tuleb selle jutuga välja… Noh ma ei tea,“ ütles Rõivas täna valitsuse pressikonverentsil.

Rõivas lisas, et nii riigiprokuratuuri kui ka kapo esitatud avaldusest ei ole ilmnenud infot selle kohta, et Tallinna Sadama kaudu oleks varjatult erakondi rahastatud. Samuti on Rõivase sõnul kapo selgelt välja öelnud, et pole infot, nagu oleks Tallinna Sadama nõukogu Ain Kaljuranna ja Allan Kiili võimaliku altkäemaksuvõtmisega kuidagi seotud olnud. „Kõikidesse sellistesse kahtluste ülesviskamisse tuleb suhtuda teatud vastutustundega. Loodan, et on võimalik vahet teha, mis juhtus tegelikult ja mis on kuulujutud,“ ütles ta.

„Minu jaoks tulid Mõisa väljaütlemised üllatusena ja ma pole kunagi kusagilt midagi sellist kuulnud,“ ütles Rõivas. Ta lisas, et hinnangute andmisel võiksid inimesed püüda olla korrektsed. „Toonased juhid on oma seisukohad välja öelnud ja praegused erakondade juhid saavad nende ütlustele toetuda,“ ütles ta, märkides, et praegused erakonna juhid ja enamik praeguseid ministreid polnud 14 aastat tagasi ühegi erakonna juhtimisega seotud ning tollaseid detaile ei tea.

Hetkel kuum