Äripäev • 11. september 2015 kell 12:52

Euroopa Liit vihastas Aserbaidžaani välja

Noorpaar Aserbaidžaani pealinna Bakuu linnamüüril.  Foto: epa

Aserbaidžaani välisministeerium tühistas tulevaks nädalaks planeeritud Euroopa Komisjoni delegatsiooni visiidi Bakuusse, kus pidi arutatama Aserbaidžaani ja Euroopa Liidu strateegilist partnerlust, teatas Interfax.

„Me peame tervikuna üle vaatama oma suhted Euroopa Liiduga, kes ilmutab tugevaid Aserbaidžaani- ja islamivastaseid tendentse,“ teatas ministeerium.

Täna oli ELi Bakuu esinduse juht Malena Mard kutstud Aserbaidžaani välisministeeriumisse, kus ministri asetäitja tegi talle teatavaks, et Aserbaidžaan mõistab teravalt hukka europarlamendis vastu võetud resolutsiooni, mis kritiseerib Aserbaidžaani riiklikke repressioone kodanikuühenduste vastu ning kutsub üles vabastama poliitvangid, kelle seas on ajakirjanikke ja inimõiguslasi.

Hetkel kuum