Eliisa Matsalu • Mari Mets • 22. september 2015 kell 10:16

Jüri Ratas ja Aadu Must teadmatuses

Jüri Ratas  Foto: Raul Mee, Äripäev

Keskerakonna võtmeisikud ei tea Edgar Savisaare kinnipidamisest midagi ega soovinud teemat kommenteerida.

Edgar Savisaare lähedane sõber, Tartu volikogu keskerakondlasest esimees Aadu Must ütles Äripäevale, et Savisaarele esitatud kahtlustuste kohta ei tea ta midagi ning soovitas küsida neilt, kes on asjaga kursis. "Ma tahaks kõigepealt informatsiooni selle kohta, mitte nii, et küsite ja kohe vastan," sõnas Must ja katkestas kõne.

Riigikogu aseesimees ja keskerakonna juhatuse liige Jüri Ratas ütles, et tal on riigikogu juhatuse kohtumine ega ole mahti juhtunut kommenteerida.

Edgar Savisaare poeg ja riigikogu liige Erki Savisaar ja Taavi Aas telefonile ei vastanud.

Täna hommikul esitas kaitsepolitsei Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele kahtlustuse korduvas altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse järgi võttis Savisaar 2014. ja 2015. aastal korduvalt altkäemaksu varade ja soodustustena nii enda kui ka kolmanda isiku kasuks kokku mõnesaja tuhande euro väärtuses.

Täna esitati kahtlustus ka mitmele inimesele, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmisele kaasaaitamises, andmises ja vahendamises. Kõik kahtlustatavad on Eesti kodanikud. Alates tänasest hommikust teostavad kaitsepolitsei ametnikud menetlustoiminguid mitmes kohas ning mitme inimese suhtes. Kriminaalmenetlust juhib Riigiprokuratuur.

Loe lisa artiklist „Edgar Savisaar sai kahtlustuse altkäemaksu võtmises“.

Hetkel kuum