Kaisa Gabral • 23. september 2015 kell 12:00

Raivo Hein: ahnus ajab upakile

Raivo Heina sõnul põleb müts varga peas  Foto: Erik Prozes

Ettevõtja Raivo Hein võrdles eilset altkäemaksuskandaali börsil toimuvaga, kus liiga ahneks minnes võib upakile kukkuda.

„Võrdlen eilseid sündmusi börsiga, kus just mõni päev tagasi vale otsust tehes väga kõrvetada sain, sest ahnus ajab ju upakile,“ märkis Hein altkäemaksuskandaali kommenteerides.

Lisaks Edgar Savisaarele said kahtlustuse altkäemaksuga seonduvalt ka ettevõtjad Vello Kunman, Aleksander Kofkin, Hillar Teder ja Aivar Tuulberg. Hein pole enda sõnul nendega ärilises kontaktis kunagi olnud. Samuti pole tal olnud vaja ka linnaga ärilisi asju ajada.

„Ma siiski olen veendunud, et kui ei oleks korrumpeerunuid linnaametnikke, ei oleks ka selliseid ettevõtjaid, kes altkäemaksu anda tahaks,“ vastas Hein küsimusele, kuidas võiks äri ajamine selliste ettevõtjatega muutuda edaspidi.

Savisaare uudis ei tulnud talle üllatusena, pigem oli esimene mõte „lõpuks ometi!“. „Savisaare suhtes oli pigem küsimus koguaeg huulil, et millal ometi. Lõpuks ometi. Me ju hoomame suurt pilti ja saame aru, mis toimub, olgu see sadama jant või ämma raha edasi toimetamine. Kus suitsu, seal tuld ja vargal põleb müts peas - oleks kõige õigem öelda,“ märkis Hein.

Savisaar tõuseb ka tuhast

Hein ei usu, et praegu toimuv oleks Edgar Savisaarele poliitilises karjääris lõppmäng. „Olge nüüd! Võimuiha ei luba seda teha tal. See on nii suur, et iga psühholoog võiks rääkida teile lugusid säärastest inimestest ja nende diagnoosidest. Masside hullutamisoskus, demagoogia, jäägitute jüngrite armee loomine ja klassiviha külvamine on tavaline oskus sellistel inimestel,“ rääkis Hein.

Ta lisas, et võrdleks seda kõike MMS-skandaaliga, kus rumalaid hullutatakse ostma torusiili ja loomulikult tehakse seda raha pärast, mis lollidelt kokku korjatakse. "Kui ei oleks olemas harimatut massi, siis ei saaks Savisaare taolised poliitikud ka kunagi võimule. Terve ajalugu on säherdusi tegelasi täis,“ märkis Hein.

Ta möönis, et eks liidrid ju peavadki olema tugeva tahtejõu ja närvikavaga, kuid kahjuks ei oska suurem osa neist taanduda õigel ajal ja väärikalt. „Aga küllap me näeme veel tõekomisjoni Eesmaa ja Klandorfiga ,“ lisas Hein naerdes.

Hetkel kuum