Äripäev • 24. september 2015 kell 12:45

Obama tahab Putiniga kohtuda

Barack Obama ja Vladimir Putin mullu novembris APECi tippkohtumisel.  Foto: Scanpix/Reuters

Vladimir Putin ja Barack Obama võivad kohtuda tuleval nädalal 28. või 29. septembril New Yorgis ÜRO Peaassamblee ajal, kirjutas eile New York Times.

Vara on rääkida selle kohtumise sisust, kui sellele pole isegi antud veel ametlikku kinnitust, märkis täna Putini pressiesindaja Dmitri Peskov. „Ärme jookse asjadest ette. Pärast seda, kui kohtumine on kinnitatud, ja kui see üldse kinnitatakse, teeme vastava avalduse,“ vahendas Izvestija Peskovi sõnu. Seejuures rõhutas Peskov, et kuni kohtumine pole ametlikult välja kuulutatud, on ka ennatlik öelda, kas USA ja Venemaa tippkohtumise ühe võimaliku teemana tõuseb üles ka Süüria olukord.

Eile kirjutas New York Times viitega Barack Obama administratsioonile, et Obama, kes siiani ei soovinud Putiniga kohtuda, muutis oma otsust. Ühendriikide presidendi arvates on praegu õige aeg rääkida edasisest relvarahust Ukrainas ning olukorrast Süürias.

Kahe suurriigi juhi kohtumine võib tõenäoliselt toimuda tuleval nädalal, kas 28. või 29. septembril New Yorgis ÜRO Peaassamblee raames.

Hetkel kuum