• Jaga lugu:

  Ruhnu rahakott, kes saabub Katariina II-ga

  Aivar Tuulbergi kahtlustab kapo altkäemaksu andmises seoses Kultuurikatla ehitusega. Foto: Raul Mee

  Uue aja kuulsaim suveruhnlane Aivar Tuulberg (53) võitis oma uhiuuel jahil Katariina II viimasel Muhu väina regatil teise koha, kuid kaotas altkäekamaksukahtlustuse tõttu ilmselt sama kiiresti hulga usaldust ja unetunde.

  Aivar Tuulberg on pool „Taaralinna tandemist“, nagu teda ja äripartnerit Raivo Randi vahel kutsutud on. Tartlastele tundub, et Rand hoiab Tuulbergi varju, kuid ega viimanegi ülemäära suure jutuga pole – sarnaselt teisele tagasihoidlikule Taaralinna tandemile, jahuärimeestele Romet Puhkile ja Uuno Lausingule.
  Üle 20 aasta koos äri ajanud Rand ja Tuulberg peavad end väga erinevateks. Kui Rand on veinigurmaan, siis Tuulberg joob vaid vahel harva ja viina, on Tuulberg rääkinud aastate eest Äripäevale antud intervjuus.

  Aivar Tuulberg oli 2014. aasta septembris avaldatud Äripäeva Rikaste TOPis 96. kohal, vara väärtus 25,3 miljonit eurot. Viimases dividendide topis teda polnud

  Kapo kahtlustus: Savisaar võimaldas tal 50 000 euro eest võita Kultuurikatla hankemenetluse

  Teel pealinna edu poole
   Rand&Tuulberg on ehitanud ja rekonstrueerinud paljude asjade seas esimeste hulgas otsapidi ka maadevahetuse skandaali sattunud Columbia Kivi tehase ja mitmeid tähtsaid hooneid Tartus, näiteks Barclay hotelli, Aura veekeskuse, TÜ Kliinikumi ja spordihoone, Jaani Kiriku.
  Lisaks näiteks Ülemiste liiklussõlme, Tehvandi suusastaadioni ja spordikeskuse, Ämari lennubaasi, Alatskivi lossi, Hotell Euroopa ja kümneid büroo- ning kortermaju. Ajakirjandus seostas kunagi nende edu Tallinnasse murdmisel sellega, et firma toetas Savisaare raamatu ilmumist.
  Tuulberg on pärit hoopis Kohtla-Järvelt, elab Tartus ja toob kuulsust pisikesele Ruhnu saarele.
  Ruhnu vallavanem Jaan Urvet kiidab Tuulbergi – ta on Ruhnu sisse kirjutatuna andnud maksudega kõva panuse Ruhnu eelarvesse. Lisaks panustanud korralikult saare haridus- ja kultuuriellu, nii rahaliselt kui moraalselt. Kohaliku sissekirjutusega oleks tal õigus ka märksa odavamale praamipiletile, kuid enamasti saabub Tuulberg oma jahiga. Käib kalapüügiretkedel ja veedab aega oma suvilas.
  „Eks ta tahab siin rahu ja vaikust oma aktiivse ettevõtja elust. Meie jaoks on ta saanud siin igati tähtsaks persooniks, sest panustab saare ellu palju,“ ütleb Urvet.
  Jahiga või jahita?
  Kirgliku purjetajana on Tuulberg varemgi tuntust kogunud. Ta on Pärnu jahtklubi liige ning saavutas juulis ka Muhu väina regatil oma alusegrupis teise koha. Tema uhiuus jaht Katariina II pole jahtklubi juhi Raiko Lehtsalu sõnul mingi pühapäevajaht, ikka sportlik alus. Lehtsalu kiidab, et ta muretseb ka purjespordi järelkasvu pärast. Tuulbergile kuuluv ning altkäemaksumenetluses ära mainitud Vallikraavi kinnisvara on ühtlasi ka jahtklubi suurtoetaja.
  Ehitusettevõtja Jaanus Otsa Astlanda Ehitusest, kes arendas koos Tuulbergiga kapo kahtluse järgi altkäemaksuhõngulist Kultuurikatelt, iseloomustab oma äripartnerit nii:
  "Klassikaline self-made man. Väga hea huumorisoonega. Sõnapidaja. Kindlasti Eesti spordi üks suuremaid toetajaid ilma, et me sellest üleliia palju kunagi kuulnud oleks. Loodetavasti Ruhnu saar ei saa nende sündmuste valguses pihta, sest ilma temata oleks lätlased selle ammu meilt ära võtnud. Viimase 24 tunni uudiseid ei tahaks üldse kommenteerida, sest minu infoväli piirdub ajakirjandusega ja Aivari endaga veel rääkida pole saanud.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Analüütik: ärikinnisvara-aasta jääb pigem kesiseks
Kuigi Eesti majandus taastub kriisist üle ootuste kiiresti, esineb ärikinnisvaraturul vastandlikke signaale ning aasta jääb pigem tagasihoidlikuks. kirjutab Restate’i kinnisvaraanalüütik Julia Linde.
Kuigi Eesti majandus taastub kriisist üle ootuste kiiresti, esineb ärikinnisvaraturul vastandlikke signaale ning aasta jääb pigem tagasihoidlikuks. kirjutab Restate’i kinnisvaraanalüütik Julia Linde.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.