Alyona Stadnik • 25. september 2015 kell 8:30

Vähi üleskutse ettevõtjatele: ärge toetage parteisid

Ettevõtja Tiit Vähi üleskutse ettevõtetele   Foto: Raul Mee

Ettevõtja Tiit Vähi sõnul keritakse Edgari Savisaare altkäemaksuskandaaliga ainult kahtlusi ning ta kutsub üles ettevõtjaid mitte toetama parteisid ja poliitikuid.

"Ütleme ausalt, pärast väidetavat viieaastast Savisaare uurimist on prokuröri nn lauadokument teinud asja minu jaoks veel segasemaks," nentis Vähi. "Kas viieaastase uurimise jooksul ei ole midagi rohkemat saadud?"

Vähi kutsus ettevõtjad ja oma kolleege üles mitte toetama parteisid suurte summadega, sest need võivad tunduda kahtlastena ja lugupeetud kolleege võidakse ka kahtlustada. "Kui teil on hea süda ja raha üle, siis toetage sporti, kultuuri ja puuduses olevaid inimesi. Uskuge mind, parteid ei ole Eesti Vabariigis puuduses," märkis Vähi. "Korruptsioon on alati kahepoolne, keegi annab, keegi saab. Kui te ei maksa poliitkutele ja parteidele, siis me teeme Eesti riigi puhtamaks. See on meie kõigi huvides."

Vähi ei ole viimase kümne aasta jooksul parteisid toetanud. "Mul on lihtsam äris olla ja äriga on võimalik tegeleda Eesti Vabariigis ilma parteide ja poliitikute maksmiseta-toetamiseta," tõdes Vähi.

Vähi ütles kolmapäeval, et suhtub Edgar Savisaaresse hästi ning kuna on esitatud kahtlustus, isegi mitte süüdistus, siis tema kujundab oma suhtumist inimestesse ainult kinnitust saanud informatsiooni põhjal, et inimene on süüdi, aga mitte pressi vahendusel saadud kahtlustuse põhjal.

Kaitsepolitsei esitas Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele kahtlustuse korduvas altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse järgi võttis Edgar Savisaar 2014. ja 2015. aastal korduvalt altkäemaksu varade ja soodustustena nii enda kui ka Keskerakonna kasuks kokku mõnesaja tuhande euro väärtuses.

Hetkel kuum