Virge Haavasalu • 28. september 2015 kell 12:15

Minister: Lilleküla staadioni kasutus peab laienema

Muuhulgas ka spordivaldkonna eest vastutav kultuuriminister Indrek Saar.   Foto: Raul Mee

Rahvusliku jalgpallikoondise ametliku staadioni A. Le Coq Arena kasutusvõimalused peavad laienema, ütles kultuurimister Indrek Saar.

„Oluline on, et investeeringus püütaks näha laiemat kasu, et objekti kasutus oleks võimalikult multifunktsionaalne ja püsiv,“ kommenteeris Saar tuleval aastal riigieelarvest viie miljoni euro eraldamist Lilleküla staadioni juurdeehituseks.

Spordivaldkonna eest vastutava ministrina on kultuuriminister Saar enda sõnul alati selle poolt, kui valdkonda leitakse lisaraha. „Kõnealune viis miljonit eurot kuulub spordile, ega sea ohtu muid planeeritud investeeringud, seega kelleltki ei ole midagi ära võetud,“ kordas ta varasemalt väljaöeldut.

Jalgpall on maailma üks enim harrastatavaid ja populaarsemaid spordialasid ja kui pidada rahvusvahelisi jalgpallivõistlusi, siis näeb Saar enesereklaamina kaudset kasu tervele Eesti riigile.

„Tänu kohtumise otseülekandele, mida jälgib sadu miljoneid inimesi, on mõju turismile kindlasti arvestatav. Eestisse saabuvad Euroopa jalgpallijuhid, UEFA juht ning riigijuhid, rääkimata tuhandetest fännidest,“ selgitas ta. See kõik on oluline kogu Eesti spordi, mitte ainult jalgpalli seisukohast.

Peaminister Taavi Rõivase ettepanekul ja valitsuskabineti nõusolekul otsustas valitsus eraldada järgmise aasta riigieelarvest viis miljonit eurot Lilleküla jalgpallistaadioni juurdeehituseks.

Hetkel kuum