Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väikeettevõtted julgevad uuele pinnale kolida

  Pindi Kinnisvara AS kommertskinnisvara valdkonnajuht Mihkel Pärtel.Foto: Andras Kralla

  Laopindade nõudlus on küll langenud, kuid huvi on kasvanud kontorit, ladu ja esindust koondavate pindade vastu, rääkis kinnisvarafirmade liidu konverentsil Pindi Kinnisvara AS kommertskinnisvara valdkonnajuht Mihkel Pärtel.

  "Atraktiivsed on stock-office-tüüpi pinnad väikestele ja keskmistele ettevõtetele," ütles Pärtel. Kuna väiksematel ettevõtetel läheb tema sõnul järjest paremini, julgetakse teha suuremaid otsuseid ja kolitakse vanalt pinnalt uuele. Pärtel selgitas, et enamasti valitakse 500-1000ruutmeetrine pind, millel on koos müügiesindus, ladu ja büroo.
  "Pindi tegeleb praegu stock-office'i projektiga, kus keskmine ruutmeetri hind on 7,5 eurot," ütles ta ja lisas, et täitumus saavutati juba kuu aega enne ehituse algust. "Sellist hinda õigustab asukoht Haaberstis Järveotsa teel," rääkis Pärtel. Tema sõnul oleks äärelinnas sarnase pinnaga keerulisem - üür on küll madalam, aga kliendid on ettevaatlikumad. "Asukoht mängib väga suurt rolli," tõdes ta.
  Uus Maa Property Advisors OÜ juhatuse esimees Ardi Roosimaa märkis, et 7 eurot ruutmeetri kohta on sisuliselt kaubanduspinna hind. Kas ongi nüüd selline trend, et need kes pakkusid enne pindu varustamise ja logistika sektoris, lähevad nüüd kaubandussegmenti konkureerima?
  Pärtel nentis, et pigem tulevad sellistele pindadele ettevõtted, kes tegelevad muu hulgas kaubandusega. Nad kas kolivad vanalt pinnalt uuele või leiavad, et ei ole mõtet enam pidada ainult poodi, vaid tuua kokku kõik osad: büroo, esindus ja ladu.
  Suuremad tehingud
  Pärtel ütles, et tehingute arv pole võrreldes mullusega kasvanud. "Aga tehingute suurus on kasvanud röögatult," teatas ta. Mullu oli tehingu suurus keskmiselt 3-5 miljonit eurot, selle aasta teises pooles on enamik tehinguid üle 20 miljoni euro.
  Kas raha voolab kinnisvarasse rohkem kui varem? Välisraha kindlasti, vastas Pärtel, kuid Eesti kapitali investeeringud jäävad alla 3-5 miljoni euro. 
  Täna toimus Eesti Kinnisvarafirmade Liidu ja Swedbanki korraldatud konverents "Mis saab edasi?", kus valdkonna arvamusliidrid andsid ülevaate kinnisvaraturu hetkeseisust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: ekspordi väljavaade on kiiresti halvenemas
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
7,8 miljoniga saab Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimine teoks
Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti teatel kuulutati edukaks Merko Ehituse kontserni kuuluva Tallinna Teede ASi pakkumine Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimiseks.
Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti teatel kuulutati edukaks Merko Ehituse kontserni kuuluva Tallinna Teede ASi pakkumine Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimiseks.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Välisturistid kulutasid Eestis rohkem kui eestlased välismaal
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.
Elektri esmaspäevane hind teeb rekordi
Elektri esmaspäeva keskmine börsihind Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas kerkis võrreldes pühapäevaga kaks ja pool korda, 500,61 euroni megavatt-tunni eest.
Elektri esmaspäeva keskmine börsihind Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas kerkis võrreldes pühapäevaga kaks ja pool korda, 500,61 euroni megavatt-tunni eest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.