Mait Kraun • 12. oktoober 2015 kell 21:00

Börs: aktsiad enne tulemuste hooaega tõusuteel

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

USA aktsiad kallinesid täna neljandat päeva järjest. Investorid on enne tulemuste hooaega optimistlikult meelestatud ning tõusule aitas kaasa ka jaemüügifirmad, vahendab Bloomberg.

Aktsiaturgude volatiilsus ja kauplemismahud olid täna väiksed. Paremini läks jaemüügiettevõtetel – näiteks Amazon.com aktsia jõudis kõigi aegade rekordini. Toorainetootjad, mis on oktoobris näidanud parimat minekut, kukkusid teist päeva järjest.

Standard & Poor’s 500 püsis seitsme nädala kõrgeimal tasemel ja tõusis 0,1 protsenti 2017 punktini. Kokku kõikus indeks täna vaid 8 punkti – tegemist on kõige rahulikuma päevaga alates juunist. Volatiilsusindeks on kukkunud juba 10 päeva järjest, mis on pikim langus kuue aasta jooksul.

„Kui ettevõtete tulemused vastavad ootustele või on paremad, arvan, et olukord on OK,“ ütles Andrew Brenner National Alliance Capital Marketsist. „Järsku räägivad inimesed, et Hiina olukord polegi nii hull. Arenevad turud on taastumas. Nafta on taastumas. Ma ootan tõusu jätkumist.“

Bloombergi kogutud andmetest selgub, et analüütikud prognoosivad S&P500 ettevõtetele tervikuna 7,2protsendilist kasumilangust. Kõige suurema löögi on tõenäoliselt vastu võtnud energia- ja materjaliettevõtted. Sellel nädalal teatab oma tulemused 35 S&P500 ettevõtet. Nende hulka kuuluvad ka näiteks Johnson & Johnson, Intel Corp ja JPMorgan Chase & Co.

WTI toornafta hind langes täna 4,4 protsenti ja Brent odavnes samuti 4,4 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 47,44 ja 50,33 dollarit barrelist. Kulla (Comex) hind tõusis 0,66 protsenti 1163 dollarini untsist.

Hetkel kuum