Äripäev • 21. oktoober 2015 kell 14:05

Angry Birdsi looja koondab sadu inimesi

Rovio vihased linnud.  Foto: Scanpix/Reuters

„Angry Birdsi“ mängu looja Rovio tõmbab kokku 213 töökohta, kirjutas Helsingin Sanomat. Rovio teenistuses on kokku 670 inimest, kellest suurem osa töötab Soomes.

Augusti lõpus rääkis Rovio 260 inimese koondamisest, see ei puudutaks neid töötajaid, kes tegelevad filmi tootmisega. Viimased suured läbirääkimised käisid Roviol ametiühinguga eelmise aasta lõpus, siis lõppesid need 110 inimese koondamisega.

Rovio paneb praegu suuri lootusi „Angry Birdsi“ filmile, mis sünnib koostöös Columbia Picturesiga. Film peab esilinastuma järgmise aasta mais ja selle treiler tehti avalikuks septembris. Filmi produtsent John Cohen ütles septembris Londonis, et film annab vastuse küsimusele, miks linnud nii vihased on.Filmi tootmiskulud on Soome suurusi arvestades hiiglaslikud 75 miljonit eurot, turundusse pannakse aga veelgi rohkem raha – 100 miljonit eurot.

Rovio ei ole enam kaugeltki seesama ettevõte, mis oma parematel päevadel. 2012. aastal oli firma kasum 77 miljonit eurot, eelmisel aastal küündis summa vaid 10 miljonini. Rovio probleem on eelkõige lisatoodete müük, need ei peibuta enam eriti tarbijaid.

Hetkel kuum