Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiina terasetööstus tõsises kriisis

  TerasFoto: EPA

  Hiina terasetööstust on tabanud tõsine kriis: hinnad langevad, pangad karmistavad laenutingimusi ja kaotused kuhjuvad, ütles Hiina raua- ja teraseliidu asejuht Zhu Jimin täna.

  „Nõudlus väheneb kiiremini kui tootmine, seega muutub ülepakkumine järjest hullemaks,“ ütles Zhu terasetootjate kvartaliüritusel Pekingis. „Hiina on kärpinud viimasel ajal intressimäärasid, aga terasetehased ütlevad, et nende finantseerimiskulud on tegelikult kasvanud.“
  Hiina tehased, mis valmistavad umbes poole maailma toodangust, võitlevad ülepakkumise ja kahanevate hindadega. Kohalik tarbimine on vähenemas aga esimest korda terve põlvkonna jooksul, sest kinnisvarahinnad sulavad. Terasetööstuse kehv olukord mõjub negatiivselt ka rauamaagi hindadele. Rauamaagi tonnihind on nelja aastaga kukkunud 75 protsenti. Shanghai Boasteel Corp prognoosib, et Hiina terasetootmine võib lõpuks väheneda 20 protsenti.
  „Hiina terasenõudlus on kahanenud ennenägematu kiirusega, sest riigi majandus tervikuna jaheneb,“ ütles Zhu. „Kuna nõudlus vähenes, siis hakkasid tootjad hindu allapoole laskma.“
  Kokku teenisid Hiina suuremad tootjad selle aasta esimese üheksa kuuga 4,4 miljardit dollarit kahjumit, selgub CISA andmetest. Septembris vähenes terasenõudlus Hiinas võrreldes eelmise aasta sama ajaga 8,7 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Rootsi keskpank kergitas intressimäära, uued tõsted juba silmapiiril
Riksbank tõstab intressimäära sel aastal juba teist korda ning sellega tõuseb intressimäära tase 0,75 protsendini.
Riksbank tõstab intressimäära sel aastal juba teist korda ning sellega tõuseb intressimäära tase 0,75 protsendini.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Rimi lõi koduveoks käed Starshipiga
Tallinnas autonoomseid pakiveoroboteid testiv Starship sai pardale poeketi Rimi, mille kolmest Tallinna supermarketist saab nüüd kolme koti kaupa koju kaupa tellida.
Tallinnas autonoomseid pakiveoroboteid testiv Starship sai pardale poeketi Rimi, mille kolmest Tallinna supermarketist saab nüüd kolme koti kaupa koju kaupa tellida.
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.