Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kui palju maksab Venemaale Islamiriigi pommitamine?

  Venemaa president Vladimir Putin ja asepeaminister Dmitri Rogozin.Foto: epa

  Venemaa õhurünnakud Süürias maksavad iga päev kuni 4 miljonit dollarit, selgub kaitsekulutustele spetsialiseerunud mõttekoja kogutud andmetest, vahendab CNBC.

  Andmed kogus kaitsetööstustele ja valitsustele teavet pakkuv IHS Jane. Selgus, et pommitamine, varustus, infrastruktuur, personal ja laskemoon on Venemaale maksma läinud alates 30. septembrist kokku 80-115 miljonit dollarit.
  Võrreldes Venemaa 3,1 triljoni rubla (50 miljardi dollari) suuruse kaitse-eelarvega on summad väiksed, kuid kulud võivad kasvama hakata, kirjutas Moscow Times.
  Venemaa majandusel ei lähe Ukraina kriisi ajendil kehtestatud sanktsioonide ja nafta hinnalanguse tõttu praegu sugugi hästi. Santsioonid muutsid investorid Venemaa osas ettevaatlikuks, mille tagajärjel toimus kapitali kiire väljavool. Selle tulemusel hakkas ka rubla väärtus langema. Vaatamata majanduse olukorrale on Venemaa alustanud Süürias kampaaniat, mille hind võib kujuneda kõrgeks.
  Islamiriigi vastaseid õhurünnakuid viivad läbi rohkem kui 50 Venemaa sõjalennukit ja helikopterit, teatas Venemaa kaitseminister Igor Konašenkov. IHS Jane ütles, et iga lennuki õhushoidmine maksab tunnis 12 000 dollarit, helikopterite tunnihind on aga 3000 dollarit.
  Kokku kulub lennukite ja kopterite peale päevas 710 000 dollarit. Laskemoona kasutavad nad aga 750 000 dollari eest. Sõjaväe personali toetamine maksab päevas 440 000 dollarit, laevade hoidmine Vahemerel aga 200 000 dollarit. Muud kulud moodustavad päevas umbes 250 000 dollarit, mis tähendab, et kokku kulub Venemaal Süüria konfliktile minimaalselt 2,4 miljonit dollarit päevas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Jaapani Softbank kukkus rekordilise kahjumiga käpuli
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Leedu vedajad hädas riiulifirmadest tööjõuvahendajatega
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Ameerika energiafirmad ei hooli Joe Bideni üleskutsest – tootmine jätkub vanamoodi
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden kutsus riigi energiafirmasid suurendama tootmist, et suruda kerkivaid kütusehindu alla. Ettevõtteid see ei kõiguta, vahendab Financial Times.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden kutsus riigi energiafirmasid suurendama tootmist, et suruda kerkivaid kütusehindu alla. Ettevõtteid see ei kõiguta, vahendab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.