Mait Kraun • 29. oktoober 2015 kell 12:10

USA majandus kasvas 1,5 protsenti

USA lipp  Foto: Bloomberg

USA majandus kasvas kolmandas kvartalis oodatust vähem, sest ettevõtted kasutasid ära tarbijate ja ettevõtete kulutuste kasvu liiga suureks paisunud varude vähendamiseks, vahendab Bloomberg.

Sisemajanduse koguprodukt kasvas kolmandas kvartalis eelmise aasta sama ajaga võrreldes 1,5 protsenti, selgub USA kaubandusministeeriumi andmetest. Bloombergi küsitletud analüütikute mediaanprognoos oli 1,6 protsenti. Kui välja jätta nelja aasta suurim muutus ettevõtete varudes, kasvas majandus 3 protsenti.

Majapidamiste tarbimine ja ostud, mida toetavad töökohtade lisandumine ja palgakasv, jätkavad tõenäoliselt maailma suurima majanduse toetamist. Seda vaatamata asjaolule, et välismaise nõudluse jahenemine hoiab eksporti ja tööstust tagasi.

„See number on tugevam, kui ta tundub,“ ütles PNC Financial Services Groupi peaökonomist Stuart Hoffman. „Neljanda kvartali majanduskasv peaks tulema puhkuste perioodi, eluasemesektori ja tarbimiskulutuste toel kiirem.“

Hetkel kuum