Sirje Rank • 2. november 2015 kell 11:00

Soome suurimad ettevõtte tulumaksu maksjad

OP Ryhmä  Foto: OP

Eelmisel aastal alanes Soomes ettevõtte tulumaks, mille tagajärjel vähenes maksu laekumine eelnenud aastaga võrreldes 5,4 protsenti, kirjutas Kauppalehti.

Ettevõtte tulumaks alandati 24,5 protsendilt 20 protsendile ning maksu laekus 5,4 protsenti vähem ehk 4,4 miljardit eurot. Suurimad ettevõtte tulumaksu maksjad olid eelmisel aastal OP Ryhmä* (330 miljonit eurot), Supercell (174 miljonit eurot), Nordea*(174 miljonit eurot), Bayer (103 miljonit eurot), UPM-Kymmene (86 miljonit eurot), Fortum (84 miljonit eurot), Solidium (80 miljonit eurot), Sampo* (71 miljonit eurot), ABB (59 miljonit eurot) ja Danske Bank*(59 miljonit eurot).

Tärniga on tähistatud ettevõtted, mille maksusumma on kokku arvutatud kontserni kuuluvate ettevõtete näitajate põhjal.

17% ettevõtte tulumaksust maksid mullu Soomes finantsettevõtted.

Hetkel kuum