3. november 2015 kell 12:01

Kohava: Skandinaaviast sai meie toorainemaa

Combimill Sakala OÜ juhatuse liige ja Eesti Metsa- ja Puidutööstuse liidu juhatuse liige Margus Kohava  Foto: Raul Mee

Eesti impordib palke rohkem kui ekspordib ja Skandinaavia on muutunud meile toorainepiirkonnaks, ütles OÜ Combiwood üks omanikke Margus Kohava tänasel Äripäeva konverentsil Tööstuse Äriplaan 2016.

"Saematerjali import on alates 2011. aastast esimest korda suurem kui eksport. Kui aastaid tagasi eksportisid Eesti saetööstused suures ulatuses Skandinaavia riikidesse, siis nüüd on Skandinaavia muutunud meile toorainemaaks,“ rääkis Kohava, kes on ka metsa- ja puidutööstuse liidu juhatuse liige.

Kohava tõdes, et pikaajalise arengukava järgi on metsa- ja puidutööstuse aastane maht 12-15 miljonit tihumeetrit, kuid see on püsinud 7-8 miljoni juures. „Eelmise aasta ennustatud maht ületas esimest korda 10 miljoni piiri,“ rääkis ta.

Pikemalt saab Kohava ettekannet lugeda Äripäeva teemaveebist tööstusuudised.ee

Hetkel kuum